Lutovac: Stvaranje platforme za oduzimanje imovine stečene kriminalom, kao i jačanje samostalnosti sudske i tužilačkih funkcija je korak u pravcu pravednijeg društva

0

Socijalistička narodna partija pozdravlja odluke Vlade Crne Gore na kojoj su usvojeni setovi zakona koji će stvoriti neophodne uslove za efikasniju borbu protiv kriminala i korupcije, saopštila je Ljiljana Lutovac, potpredsjednica OO SNP Glavnog grada.

„Stvaranje platforme za oduzimanje imovine stečene kriminalom, kao i jačanje samostalnosti sudske i tužilačkih funkcija je korak u pravcu pravednijeg društva za sve građane Crne Gore. Takođe, izražavamo veliko zadovoljstvo zbog seta zakona o medijima, koji će omogućiti veću nezavisnost i transparentnost u funkcionisanju medija, kao i njihovo održivo finansiranje“, izjavila je Lutovac, pa nastavila:

„Vjerujem da će navedeni zakonski okviri smanjiti zloupotrebe i da će zakonom propisani uslovi naći svoju primjenu u praksi. Usvajanjem ovih Zakonodavno-institucionalnih okvira, zemlja pokazuje pravac u kojem će se kretati u oblastima definisanim zakonom, čime se potvrđuje posvećenost reformama i napretku u skladu sa najvišim međunarodnim standardima“, zaključila je Lutovac.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.