Lukašenko: Zapad jedva čeka da uvuče Bjelorusiju u vojni sukob

0

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko naveo je da ima mnogo pitanja koje bi želio da razmotri sa ruskim liderom Vladimirom Putinom, sa kojim će se sresti na samitu Šangajske organizacije za saradnju u Astani, prenosi Belta.

„Uskoro ću se sastati sa Putinom. Ima mnogo pitanja koja moramo da razmotrimo“, rekao je bjeloruski predsJednik tokom sastanka sa predsjednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinim.

Zapad jedva čeka da uvuče Bjelorusiju u vojni sukob, rekao je Lukašenko tokom sastanka sa Volodinom.

Lukašenko se tokom sastanka dotakao pitanja bilateralne saradnje i situacije oko Bjelorusije.

„Jedva čekaju da nas uvuku u sukob. Žele da nas razdvoje duž ove granice, da onemoguće naš otpor i podstaknu tenzije do te mjere da će cijeli svijet zadrhtati. Situacija je krajnje ozbiljna i ni u kom slučaju ne smemo da se opustimo“, ocijenio je Lukašenko.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao da razmještanje ukrajinske vojske i vojne opreme na bjeloruskoj granici izaziva zabrinutost ne samo u Minsku, već i u Moskvi.

„Ako bude potrebno, ruski predsjednik Vladimir Putin i bjeloruski lider Aleksandar Lukašenko će razgovarati o situaciji na granici. Njih dvojica će se narednih dana sastati na marginama samita ŠOS-a u Astani“, poručio je Peskov.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.