Lukašenko: Pojačane aktivnosti stranih obavještajnih službi u Bjelorusiji

0

Strane obavještajne službe su, kako je rekao predsednik Bjelorusije, Aleksandar Lukašenko, na sastanku sa šefovima obavještajnih agencija zemalja članica ZND-a, nedavno pojačale svoje aktivnosti u Belorusiji.

„Vidimo koliki je obim djelovanja stranih obaveštajnih službi u našoj zemlji. Oblici njihovog rada postaju sve agresivniji. Ovdje su počeli da razmještaju ne samo špijune, već i terorističke operativce“, rekao je šef države.

Pored toga, otkrio je Lukašenko, „pokušavaju da stvore ekstremističke ćelije, privlače plaćenike”.

On je naglasio da ne pretjeruje, već naprotiv, ne može da otkrije sve o tome.

„Razumijete me. Mi smo zajedno sa Ruskom Federacijom već uhapsili više grupa terorista, koji su, prvenstveno, željeli da izvrše terorističke operacije u Rusiji i Belorusiji.

Svjedočanstvo o tome su, podsjetio je bjeloruski predsjednik, „nedavne aktivnosti u Mačulišću (kada su teroristi pokušali da napadnu vojni aerodrom i unište rusku opremu), Grodno, pokušaji da se podriva željeznička pruga u različitim regionima zemlje.

„Ne moram da vam objašnjavam zbog čega se to radi. Vidimo obim ovih aktivnosti u Bjelorusiji. Jasno je da je ovaj ‘sanitarni kordon’ – takozvani prozor od hiljadu kilometara. Neki to zovu balkon ili prozor. Jasno je da će stalno imati za cilj da ga presijeku kako bi preko Smolenska stigli do Moskve, kao i uvijek. Iskreno govoreći, mi to ne možemo da dozvolimo i držaćemo se te linije zajedno sa našim saveznicima na svaki mogući način“, istakao je bjeloruski lider.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.