Ljiljanić: DPS spasio Injac, izbori su legitimno rješenje

0

Vanredni izbori u Glavnom gradu legitimno su rješenje za izlazak iz krize, ali se još uvijek nijesu stvorili uslovi za to, poručio je odbornik Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić. Izbore kao legitimno rješenje vidi i odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić, čije su kolege danas glasale protiv izvještaja o radu gradonačelnice Olivere Injac.

Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih i stručnih službi Glavnog grada za 2023. godinu dobio je danas podršku odbornika gradskog parlamenta. Za izvještaj je glasalo 27 odbornika, a protiv su glasala četiri odbornika Pokreta za Podgoricu, koji su ranije bili dio PES-a.

Odbornica Pokreta za Podgoricu Nađa Ljiljanić kaže za TVCG da danas nijesu glasali za izvještaj o radu Olivere Injac, a da je DPS spasio gradonačelnicu.

Za izvještaj nijesu glasali jer je vlast, kako kaže, odustala od principa za koje su im građani dali podršku.

“Tu su partijska zapošljavanja i ostali principi koji su bili u skladu sa dugogodišnjim režimom, koji smo mi zamijenili. Smatramo da ova trenutna uprava nema legitimitet. Samo glasanje to pokazuje. Znači, gradonačelnica nema podršku većine”, kazala je Injac.

Ona je poručila i da interes svih političara treba da budu građani.

“Izlazak iz ove krize će se sigurno potražiti na drugi način. Mi smo uvijek tu kada treba za građane”, kazala je Ljiljanić i poručila da su izbori uvijek legitimno rješenje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.