Ljekari Veljovića i Katnića pod lupom SDT-a: Provjerava se da li je neko od ljekara zloupotrijebio položaj i potpisao izvještaje sa netačnim dijagnozama

0
Specijalno državno tužilaštvo vodi istragu o mogućim zloupotrebama prilikom liječenja uhapšenih nekadašnjeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja provjeravaju sumnje da je neko od ljekara zloupotrijebio položaj i potpisao izvještaje sa netačni dijagnozama. Saslušano je više ljekara, koji su dostavili medicinsku dokumentaciju. Veljovićev advokat Mihailo Volkov rekao je za „Dan“ da nema saznanja o istrazi protiv ljekara, ali da je stanje njegovog branjenika istinski loše. I Katnićev advokat Marjan Marković kazao je da ne zna ništa o saslušanjima ljekara. Istakao je da zna samo da je bivši glavni specijalni tužilac nakon operacije u jednoj privatnoj klinici vraćen u istražni zatvor.

Veljović je i dalje na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore, gdje je prebačen pošto mu je naglo pozlilo u spuškom zatvoru. Uhapšen je zbog sumnje da je dio kriminalne grupe koja se bavila švercom cigareta. SDT ga tereti da je zloupotrijebio službeni položaj kako bi švercerima olakšao posao. Katnić se sumnjiči da je član kriminalne grupe koju je, kako tvrde iz SDT-a, formirao bivši visoki policijski funkcioner Zoran Lazović da bi pomogli pripadnicima „kavačkog klana“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.