Ljekari iz Srpske dobili dozvolu da pregledaju generala Mladića u Hagu

0

Tim ljekara Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske dobio dozvolu da 21. februara u Hagu pregleda generala Ratka Mladića, navedeno je u saopštenju te zdravstvene ustanove.

Prema riječima generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlade Đajića, stiglo je odobrenje Međunarodnog tribunala u Hagu da tim ljekara može pregledati generala Mladića.

– Spremni smo i o svom trošku putujemo u Hag, samo smo čekali dozvolu koja je konačno stigla. Ljekarski tim naše ustanove pregledaće generala Mladića i njegovu dokumentaciju, te utvrditi da li je do sada pravilno liječen. Cilj naše posjete je da se pruži doprinos njegovom boljem tretmanu u nastavku liječenja te da se odredi koje lijekove treba da koristi i gdje bi trebao dalje da se liječi – rekao je Đajić.

On je naglasio da ljekari već imaju iskustva kada je riječ o posjetama i pregledima haških optuženika, i to se pokazalo predhodnih godina u slučaju Stojana Župljanina i Miće Stanišića.

– Nakon pregleda njihovo zdravstveno stanje se znatno popravilo, jer su ljekari promijenili terapije koje su koristili – naveli su u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.