Ljekari iz RS sabiraju utiske: Uskoro izvještaj o zdravstvenom stanju Ratka Mladića

0

Tim ljekara UKC u Banjaluci, koji je u srijedu i četvrtak u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu pregledao Ratka Mladića, za nekoliko dana sačiniće kompletan medicinski izvještaj o zdravstvenom stanju generala, najavio je juče direktor UKC Vlado Đajić.

Izvještaj će biti proslijeđen Tribunalu u Hagu, porodici i advokatima nekadašnjeg komandanta Vojske RS.

– Ovo je bila istorijska posjeta. Prva koju je činio tim ljekara iz Republike Srpske generalu Mladiću. General je bio prezadovoljan, posjeta je uspjela, svi smo stekli sliku o njegovom objektivnom stanju – rekao je Đajić.

Posle posjete Mladiću, koji u Hagu izdržava doživotnu kaznu na koju ga je osudio Tribunal, Đajić je naveo da je posjeta bila isključivo „ljekarska, a ne politička, kako neki mediji to pokušavaju da protumače“ i da je cilj bio da pregledaju generala kako bi utvrdili objektivnu sliku njegovog zdravstvenog stanja:

Prije nekoliko godina bili smo u posjeti Stojanu Župljaninu, koji danas bolje izgleda nego tada kada smo ga prvi put videli. Sigurno da nećemo previše čekati sa konačnom ocjenom i dijagnozom, očekujem je za nekoliko dana.

Član tima u kojem su bila četiri ljekara: dva neurologa, psihijatar i kardiohirurg, dr Nikola Šobot ocijenio je da sama posjeta ovakvog tipa nosi stručnu i profesionalnu odgovornost.

– Dočekani smo profesionalno, dobili smo svu medicinsku dokumentaciju, uspjeli smo da izgradimo kompletnu sliku stanja generala Mladića, ali daćemo i sugestije za liječenje i preporuke u kojem bi pravcu to trebalo da ide – naveo je Šobot.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.