Lekić se sastao sa ukrajinskim ambasadorom: Potrebno je pronaći diplomatsko, sveobuhvatno i održivo rješenje za situaciju u Ukrajini!

2

Poštujući osnovne principe međunarodnog prava, Crna Gora i Ukrajina se odlučno zalažu za što skorijom obustavom ruske agresije koja dovodi do stradanja civila, humanitarnih katastrofa, ugrožavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, sa mnogim medjunarodnim posledicama –  zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodraga Lekića i ambasadora Ukrajine Oleha Herasimenka.

Reakcije crnogorskih institucija ukazuju na visoku senzibilnost države Crne Gore na  kompleksnost ukupne problematike i ujedno iskazuje otvorenu solidarnost sa ukrajinskim narodom, istakao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić. Dalji napori za diplomatsko, sveobuhvatno i održivo rješenje situacije u Ukrajini, jedini su politički model za sve strane koje su direktno ili indirektno obuhvaćene ovim ratom, koji, između ostalog, direktno podriva evropsku bezbjednost i njenu stabilnost, naveo je Lekić.

Ambasador Ukrajine, Oleh Herasimenko nagalasio je da veoma cijeni činjenicu da je Skupština Crne Gore sa više od dvije trećine glasova usvojila Rezoluciju kojom osuđuje rusku vojnu invaziju na Ukrajinu, koja je kao takva najznačajnija potvrda podrške ukrajinskom narodu u borbi za evropske vrijednosti koje se ogledaju u očuvanju principa tolerancije, mira i zajedničkog prosperitera u okviru porodice najrazvijenijih evropskih zemalja.

Sagovornici su saglasni da postoji zadovoljstvo sadržajnošću dosadašnjih bilateralnih odnosa između dvije prijateljske zemlje, koje je zasnovano na međusobnom razumijevanju i redovnom političkom dijalogu. Shodno tome, sagovornici su izrazili uvjerenje da se dinamična saradnja upravo manifestuje kroz intenziviranje parlamentarne komunikacije koja direktno vodi ka jačanju bilateralnih i multilateralnih odnosa.

 

2 Comments
  1. Q komentariše

    Prvo i prvo treba osuditi Ukrajinsko nacističko divljanje! Onaj kome vojska nosi kukasti krst,kastrira zarobljenik3 i puca im u koljena,plus ljepljenje ljudi za stupove po ulicama a sve to sam snima i plasira na youtube je zlikovac ništa manji od onih iz Jasenovca i Aušvica!Ukrajina nema zbog toga moju podršku i zelim joj da nestane.

  2. Lami komentariše

    Djedo ima ljubavnicu.. opet je sa LGBT demokratama u savez.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.