Lažni gradonačelnik Leposavića ostavio oko 5.000 korisnika MTS bez signala

0

Zaposleni u MTS-u pokušali su danas da izađu na krov zgrade Opštine Leposavić kako bi otklonili smetnju i osposobili mobilnu telefoniju u tom dijelu teritorije, ali im predsjednik Opštine Leposavić to nije dopustio, uz napomenu da MTS može samo „trajno da skloni opremu sa njegove zgrade“, iako kompanija za radove poseduje sve moguće dozvole.

Usled radova koji su izvođeni na krovu zgrade Opštine Leposavić, oko podneva došlo je do prekida vazdušnog RR linka za mobilne bazne stanice KOM Lešak i bazne stanice Jošanica, koje pokrivaju mobilnim signalom naselja Lešak, dio Leposavića, selo Jošanica, kao i veći dio magistralnog puta na relaciji Administrativni prelaz – Leposavić – Sočanica.

Ipak, predsjednik Opštine Leposavić Ljuljzim Hetemi nije dozvolio da zaposleni MTS-a izađu na krov zgrade, a dva puta je spominjao da su radove na krovu zgrade izvodili zaposleni drugog prištinskog operatera mobilne telefonije – „Vala“.

MTS d.o.o. će u interesu svojih korisnika u tom regionu, koji su oštećeni zbog nemogućnosti korišćenja signala mobilne telefonije, u roku od 24 č pronaći drugo rješenje za uspostavljanje vazdušne veze sa navedenim baznim stanicama Jošanica i Kom Lešak.

Iz kompanije će pokrenuti žalbeni proces kod regulatora za elektronski saobraćaj, jer im je, kako kažu, nasilno odlukom jednog čovjeka uskraćeno pravo na normalno poslovanje i pored svih regulatorno dobijenih dozvola.

Prema saznanjima „Kosovoonlajn“, odlukom gradonačelnika Leposavića oko 5.000 korisnika MTS-a na krajnjem sjeveru Kosova ostalo je bez signala, iako MTS ima kosovsku dozvolu za radove, kao i ugovor sa opštinom Leposavić za baznu stanicu na zgradi opštine.

(RT Balkan)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.