Lavrov: Bilo bi zabavno vidjeti kako Estonija misli da baci Rusiju „na koljena“

0

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov saglasio se sa mišljenjem portparola ruskog diplomatskog resora Marije Zaharove koja je izjavu estonskog predsednika Alara Karisa da se Rusija mora baciti na koljena prokomentarisala pitanjem kako to predsednik Estonije planira da uradi.
„Zaharova je već odgovorila da bi bilo zabavno vidjeti kako to (estonski predsednik) misli da uradi. Nemam šta da dodam“, poručio je Lavrov za TV „Rusija 1“, čiji je isječak na svom Telegram kanalu objavio novinar Pavel Zarubin.
Prethodno, Kalar je za finski list „Yle“ rekao da će Estonija učiniti sve što je moguće da „Rusiju i Putina baci na koljena“, jer će tada, po njegovom mišljenju, „biti moguće početi ozbiljne pregovore o prekidu rata u Ukrajini“. Na koji način on namjjerava da to ostvari nije precizirano.
Nakon toga, Zaharova je predložila estonskom predsedniku da pokaže kako planira da Rusiju baci na koljena.
Ranije je nemački „Špigl“ pisao da su baltičke zemlje i Poljska upozorile Nemačku da bi mogle da pošalju trupe u Ukrajinu ako se situacija za Ukrajinu primetno pogorša zato što saveznici nerado isporučuju oružje Kijevu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.