Laković negirao pokušaj ubistva: Suđenje se nastavlja 10. maja

3

Boban Laković (37) zvani Pobro, juče je pred vijećem Višeg suda u Podgorici negirao izvršenje krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju na štetu Duška i njegovog sina Filipa Šćepanovića 22. jula pošle godine oko 17 sati u Ulici kralja Nikole u Podgorici. Istakao je da ne bi dolazio goloruk ispred kuće Šćepanovića da je imao namjeru da bilo koga lišio života, pišu Dnevne novine.

On je u svojoj odbrani pred vijećem sutkinje Vesne Kovačević naveo da je kritičnog dana došao na vrata kuće Šćepanovića, kako bi od Andrije Šćepanovića tražio novac koji mu je dugovao za felne od automobila.

“Andrija je izašao na vrata i razgovarali smo upravo o ovom dugu za koji me zavlači neko vrijeme. Poslije ne duže od minut izašao je njegov otac Duško i počeo da me udara u predjelu zadnje strane glave, nosa i usta. Izašao je i Andrijin brat Srđa. Pretrpio sam stravične batine, a najviše me udarao Duško… Nos mi je polomljen, nisam znao gdje se nalazim, obalili su me na beton, njihova majka je vikala “ubiste momka”. I to nije trajalo malo, nego sigurni minut dva, a meni je to kao vječnost. Uspio sam nekako da pobjegnem i dođem do mog auta, pošto je bilo ljetnje vrijeme prozori su sa obje strane vozila bili otvoreni i Andrija i Srđa su prišli jedan s jedne strane drugi sa druge i počeli da me dave dok sam bio za volanom. Moja majica je u dokaznom materijalu i vide se tragovi krvi i koliko je rascijepana u dijelu oko vrata”, naveo je u odbrani okrivljeni Laković.

Kako je dodao, uspio je da se sagne do mjenjača i upali vozilo, a imao je namjeru da ubaci u rikverc i pobjegne, međutim, kako su prva brzina i rikverc na istoj strani, desilo se da ubaci u prvu brzinu.

“Dao sam puni gas misleći da idem u rikverc, međutim, udario sam u zid koji je bio ispred mene. Tu je bio oštećeni Filip, koji ništa nije kriv, nije učestvovao a zadobio je teške tjelesne povede. Nije mi jasno kako se on pojavio, osim ako je izašao kad je čuo ovu buku. Ja nisam bio u stanju da vidim ni Duška ni Filipa, tek sam u policiji saznao da sam udario dijete i da je zadobilo teške tjelesne povrede”, kazao je okrivljeni.

Na pitanje njegovog branioca, advokata Zdravka Begovića, okrivljeni je naveo da nije siguran da li je gubio svijest, ali misli da jeste.

“Mislio sam da umirem, oni su katastrofu od mene napravili, imam ozbiljne ožiljke u predjelu glave, nosa, usta”, naveo je okrivljeni Laković.

Dodao je i to da je nakon svega uspio da dođe do lokala koji je u blizini kuće Šćepanovića, te da nije imao snage da pođe svojoj kući koliko je bio loše.

“Ne mogu precizno da se sjetim kako sam pobjegao i došao do lokala. Bio sam pod strašnim šokom i traumom. Najviše je kriv Duško, jer smo Andrija i ja normalno razgovarali dok se on nije izašao iz kuće”, zaključio je u odbrani okrivljeni Laković.

Suđenje se nastavlja 10. maja.

Kako se navodi u optužnici VDT-a u Podgorici koju zastupa državni tužilac Zoran Vučinić, pomenutog dana okrivljeni je “sa umišljajem iz bezobzirne osvete pokušao da liši života više lica oštećene Šćepanović Duška i Šćepanović Filipa”, na način što je vozilom došao u dvorište porodične kuće Šćepanović u cilju naplate ranijeg novčanog potraživanja od Šćepanović Andrije.

“Nakon čega je, pošto mu je Š. Andrija objasnio da trenutno nema novčanih sredstava za vraćanje duga, fizički napao zadajući mu više udaraca pesnicama u predjelu glave i tijela, u kojem trenutku su iz porodične kuće izašli oštećeni Šćepanović Duško i Filip’, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, okrivljeni Laković je fizički nasrnuo na oštećenog Š. Duška, koji mu je braneći se i u cilju prekida daljeg fizičkog napada na njegovog sina Š. Andriju, zadao više udaraca pesnicama u predjelu glave od kojih je okrivljeni zadobio tjelesne povrede.

“Nakon čega se okrivljeni udaljio i stao iza svog vozila, odakle je oštećenom Š. Dušku uputio prijetnje “Imaš i ti đecu, pobiću i njih i tebe, nestaćete iz ovog grada, vidjećete ko je Boban Laković’, a zatim je za vrijeme dok je oštećeni Š. Duško stajao leđima okrenut vozilu, a oštećeni Š. Filip u neposrednoj blizini betonske ograde dvorišta, ušao u vozilo i njime krenuo pravo unazad. Nakon toga je mjenjač ubacio u prvi stepen prenosa i naglo promijenio pravac kretanja vozila i sa udaljenosti između sedam i osam metara ga ubrzavajući, iz osvete zbog zadobijenih tjelesnih povreda, usmjerio pravo u pravcu oštećenog Š. Duška i prednjim dijelom vozila ga udario brzinom naleta od 21 km/h, a potom je vozilo usmjerio na oštećenog Š. Filipa i brzinom naleta od 20 km/h ga udario pritisnuvši ga uz betonsku ogradu i na taj način mu nanio tešku tjelesnu povredu’, stoji u optužnici.

Podsjetimo, Filip Šćepanović, osoba sa Daunovim sindromom, teško je povrijeđen u napadu Bobana Lakovića na njegovog oca Duška i njega. Laković je automobilom marke „golf“ upao u njihovo porodično dvorište i tom prilikom nanio lakše povrede Dušku a teže Filipu. Filip je zadobio teške tjelesne povrede čime, koje su uzrokovale trajnu nepokretnost. U bolnicu je primljen sa otvorenim prelomom butne kosti, karlicom polomljenom sa obije strane. Njemu su nagnječeni i pršljenovi. Za suđenje su zainteresovane NVO koje se bave zaštitom prava djece i osoba sa smetnjama u razvoju. O svemu ovome obaviješten je ombudsman koji prati suđenje.

Osumnjičeni Boban Laković Pobro je od ranije poznat policiji. On je uhapšen zbog pucanja iz vatrenog oružja u svom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo. Laković je takođe pravosnažno osuđen na godinu zatvora zbog ranjavanja sugrađanina Radoslava Gila Stanišića. Laković je pucao na Stanišića 30. juna 2014. godine u centru Podgorice. On je bio u pritvoru do kraja decembra prošle godine, kada je uz jemstvo pušten da se brani sa slobode.

3 Comments
 1. Bato komentariše

  Poveo brat

  1. Luka komentariše

   Samo pogledajte tu telecu glavu,koji je to mozak unutra koji je okrece,e sprdnje

 2. Luka komentariše

  Samo pogledajte tu telecu glavu,koji je to mozak unutra koji je okrece,e sprdnje

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.