Kusturica: NATO bombardovanje je zločin koji se ne može zaboraviti

0

Prošlo je 25 godina od kada je NATO bombardovao teritoriju bivše Jugoslavije i od tada Srbi bukvalno mrze Sjevernoatlantsku alijansu, izjavio je srpski reditelj Emir Kusturica u intervjuu za „Izvestija“.

„Naš narod ih mrzi. NATO je za nas počinio zločin koji se ne može zaboraviti. Istorijski, to je bila prva mala zemlja, na čelu sa Slobodanom Miloševićem, koji je prvi stao na tu crvenu liniju i kazao ne tim globalistima“, kazao je Kusturica.

Prema njegovim riječima, traume od iskušenja koje su doživjeli građani Srbije mogu lakše da se osjete ako pokušaju da se shvate razlozi onoga što se dogodilo.

„Mislim da je to bio strateški potez. Sovjetski Savez se raspao, a zemlje članice NATO-a su htjele da pokažu Evropi ko je gazda“ – dodao je Kusturica.

On je istakao da je vremenom postalo jasno da se Srbija pokazala kao „gazda“, jer su prvi pružili otpor globalistima.

Mišljenja je da je Srbija učinila dobru stvar vezano za fudbalsku utakmicu, jer je ona pokazala koliko Srbi i Rusi vole jedni druge.

Rusija i Srbija ne treba da se ugledaju na stranu kinematografiju

Kusturica je pozvao ruske i srpske filmske stvaraoce da ne kopiraju Holivud, već da stvaraju filmove sa svojom „dramom“.

Prema njegovim riječima, Ruska Federacija i Srbija ne treba da se ugledaju na stranu kinematografiju.

„Nema potrebe da se ponavljate, treba da vidite šta imate kao dramu“, naglasio je Kusturica.

Takođe je primijetio da su ovoj oblasti potrebni reditelji kao što su Vsevolod Pudovkin, Vasilij Šukšin i Andrej Končalovski.

Kusturica je ranije objasnio zašto je Putin pobijedio na ruskim predsjedničkim izborima.

Stava je da je aktuelni ruski lider bio najbolji kandidat na poslednjim izborima, a glasanje za njega je jedina ispravna odluka građana, budući da se NATO sve više približava granicama Ruske Federacije.

„U trenutku kada se zapadne elite ponašaju kao da mir ne postoji kao mogućnost okončanja rata, kada se NATO približava granicama Rusije, Vladimir Vladimirovič je najbolje i jedino rešenje da zauzme mesto predsjednika Rusije“, kazao je Kusturica.

On je to nazvao važnom pobedom, koja potvrđuje dosljednost ruske odbrambene politike i ekonomskog rasta uprkos brutalnim sankcijama koje se sprovode protiv Rusije.

 

(rt.rs)
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.