Krivokapićev ministar i Abazovićev savjetnik: Radulović kandidat za ambasadora pri OEBS-u

0

Nekadašnji ministar spoljnih poslova u Vladi Zdravka Krivokapića, a kasnije savjetnik bivšeg premijera Dritana Abazovića za spoljnu politiku Đorđe Radulović, kandidat je za novog ambasadora Crne Gore pri Organizaciji za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Beču, kao jedan od 12 predloga za koje je Vlada nedavno zatražila odobrenje od zemlje ili međunarodne organizacije prijema, saznaju “Vijesti”.

Radulović je jedan od sedam karijernih diplomata za koje je predsjednik države Jakov Milatović neformalno dao saglasnost, dok je za četiri od devet kandidata s političke kvote tražio dodatne konsultacije zbog toga što neki od njih navodno imaju dvojno državljanstvo i što pojedini navodno ne podržavaju spoljnopolitički kurs Crne Gore.

Ustavom je propisano da predsjednik postavlja i opoziva ambasadore na predlog Vlade i uz mišljenje skupštinskog Odbora za međunarodne odnose.

Raduloviću ovo neće biti prvi diplomatski angažman, jer je u periodu od 2017. do 2020. godine bio otpravnik poslova pa zamjenik crnogorskog ambasadora u Rumuniji. Na čelu Ministarstva vanjskih poslova (MVP) je bio za vrijeme trajanja Vlade Zdravka Krivokapića od 2020. do 2022. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.