Krivokapić: Ne potpisuje se ugovor sa SPC, već sa njene 4 eparhije; Kovač: Intencija Ministarstva je da svim vjerskim zajednicama omogući sva prava

6

Ministar pravde Marko Kovač polemisao je sa ministrom vanjskih poslova Rankom Krivokapićem.

Kovač je Krivokapiću poručio da pokušava da informaciju o vjerskim zajednicama prevede na teren politike.

„Strane u pregovaranju su vjerske zajednice prema kojima su svi okrenuti, i želimo da regulišemo sve u skladu sa Ustavom. Ja ne vidim ni u jednoj vjerskoj zajednici elemente međunarodno pravnog subjektiviteta. Platforma se pravi kada se pregovara sa subjektima međunarodnog prava. Ono što opet kažem je intencija Ministarstva pravde da se svim vjerskim zajednicama, ako one žele, omoguće prava i obaveze“, poručio je ministar Kovač.

Krivokapić je Ministru pravde kazao da Srpske pravoslavne crkve nema u spisku pregovarača.

„Ona nije registrovana u Crnoj Gori. 4 eparhije Srpske pravoslavne crkve podržavam koje su registrovane u Crnoj Gori. Sa mitropolitom Amfilohijem sam imao dogovor oko tih stvari. Više ne postoji onaj model koji je on organizovao. Konstatujem, ne pregovarate sa SPC već sa 4 eparhije SPC u Crnoj Gori. Bitno je da znamo da ovaj dio.“, tvrdi Krivokapić.

Kazao je da podržava nastavak pregovora sa 4 eparhije SPC u Crnoj Gori.

6 Comments
 1. Sloboda komentariše

  Smeće a ne čovjek. Mavikao da na podjelama i tuđoj grbači profitira. E! dosta je više, A!

 2. Milos Srbin komentariše

  Koje goveda…A eparhije su pod patronatom koga…SPC

 3. Đuro komentariše

  Kako Krivomozgić tvrdi ipak je „đedo“ imao rješenja, mimo zajedničko srpskog inteteresa, po pitanju temeljnog ugovora.

 4. Bajro komentariše

  Krivokapić je to teško objasniti. Taj majmun nije za nikakve razgovore . Njega rođena mati nije voljela a kotorska pjaca…

 5. Vuksan Lekić komentariše

  Potpisaće se,Ranja
  Potpisaće se.
  Neće biti kako ti kažeš

 6. Zack komentariše

  NAZALOST SRBI U CRNOJ GORI NEMAJU PRAVE PREDSTAVNIKE.STICEM UTISAK DA SADASNJE TZV.SRPSKE STRANKE SU POTPLACENE DA LAZU SRBE I CUVAJU MIR.
  CRNA GORA JE MALA DRZAVA A NAROD JEFTIN,JER STANOARIJE EURA RADO I STAMPAJU NEOGRANICENE NEPOKRIVENE SVOTE NOVCA,I LAKO JE KUPOVATI LJUDE BEZ DOSTOJANSTVA I KARAKTERA.
  JEDINI PUT SRBA TREBA DA BUDE VEZAN UZ SPC I CRKVA MORA DA BUDE NJIHOV IZBOR,SVI OSTALI SU ZAMAZIVACI OCIJU PRAVIH SRBA.
  SVE OVO GORE POTKREPLJUJEM SLEDECIM ,
  STA SU SRPSKI PREDSTAVNICI URADILI OD ZADNJIH IZBORA,,NISTA.SRBI GUBILI A ONI BLAGIM IZJAVAMA ZAMAZIVALI OCI BIRACIMA,ISMIJAVAJU IH.
  IMA I PRTALA „PROSRPSKIH“KOJI SU TOBOZ BILI UZ SRBE,DAN,IN4S….
  STA JE SRBIMA PRESTALO NEGO CRKVA I TU CRKVA MORA DA STANE NA CELO SVOJIH VJERNIKA,JER SVAKO PRODUZENJE DAJE NEPRIJATELJIMA SANSU DA SRBI BUDU MANJINA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.