Mladen Mikijelj

Kremlj: Vojne vježbe sa nuklearkama su odgovor Makronu kao i britanskim i američkim predstavnicima

0

Vojne vježbe koje je danas najavio ruski Generalštab, a koje će se uključivati nestrateške nuklearne snage Rusije povezane su sa izjavama zapadnih zvaničnika da su spremni da pošalju vojsku u Ukrajinu, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Očigledno je da je riječ o izjavama Makrona, britanskih predstavnika (Dejvid Kameron) i predstavnik američkog Senata Hakima Džefrisa, koji su govorili o spremnosti, pa čak i o namjeri da pošalju naoružane kontingente u Ukrajinu, odnosno da NATO vojnici stanu pred rusku vojsku“, rekao je Peskov.

Zapad, kako je objasnio, „provocira vrtlog napetosti bez presedana“, a to zahtijeva odgovor.

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje da je Francuska već poslala vojnike u Ukrajinu, Peskov je kratko poručio da ovakve informacije zahtjevaju proveru.

„Ovdje prvo treba da se shvati koliko su ove informacije tačne. Naša vojska provjerava te informacije“, rekao je Peskov, komentarišući informacije da je Francuska poslala vojnike iz svoje Legije stranaca u Ukrajinu.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije danas da će, po nalogu predsjednika Vladimira Putina, biti održana vježba raketnih jedinica u cilju povećanja gotovosti nestrateških nuklearnih snaga „kao odgovor na provokativne izjave i prijetnje pojedinih zapadnih zvaničnika upućene Ruskoj Federaciji“.

(RT)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.