Kremlj: NATO nas primorava da reagujemo na agresivno ponašanje

0

NATO nas gleda kao protivnika i primorava nas da aktiviramo rad na zaštiti od njegovih agresivnih poteza, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„NATO gleda na Rusiju kao na protivnika. NATO konstantno pomjera i jača svoju vojnu infrastrukturu u neposrednoj blizini naših granica. Zbog toga nas NATO neprekidno primorava da aktiviramo rad na sopstvenoj zaštiti od agresivnih poteza Alijanse“, rekao je Peskov novinarima.

On je dodao da je Rusija zainteresovana za uspostavljanje dobrih odnosa i sa EU i sa Amerikom, da ulaže znatne napore na tom planu ali da ne vidi da je to obostrano.

„U poslednje vrijeme uopšte ne vidimo da postoji ta uzajamnost“, zaključio je Peskov.

Podsjetimo, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg rekao je da Evropa i Sjedinjene Američke Države zajedno treba da štite postojeći svetski poredak za koji izazov predstavljaju Rusija i Kina – one pokušavaju da „prekroje pravila u skladu sa svojim interesima“.

„Evropa i SAD treba da štite postojeći svjetski poredak, koji osporavaju autoritarni režimi Kine i Rusije, koji pokušavaju da izmijene pravila u skladu sa svojim interesima“, rekao je Stoltenberg na Minhenskoj konferenciji za bezbjednost, koja se održava virtuelno.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.