Kremlj: Bajdenove bezobrazne izjave o Putinu – sramota Amerike, on pokušava da bude kauboj

0
Uvrjedljive izjave američkog predsjednika Džozefa Bajdena o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu su apsolutni bezobrazluk i sramota za zemlju na čijem je čelu Bajden, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Američki predsjednik Džozef Bajden nazvao je ruskog predsjednika Vladimira Putina „ludim kučkinim sinom“, navodeći da zbog njega i drugih uvijek mora da se brine o mogućem nuklearnom sukobu, iako su, kako je naveo, klimatske promjene egzistencijalna prijetnja za čovečanstvo.

„Kao sekretar za štampu ruskog predsjednika, mogu da kažem da takve glupe izjave iz usta šefa američke države malo je vjerovatno da će nekako uvrijediti šefa druge države, posebno predsjednika Putina. Ali ovo je ogromna sramota za zemlju, mislim za Sjedinjene Američke Države“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Ako predsjednik takve zemlje koristi takav jezik – trebalo bi da ih bude sramota. Jasno je da gospodin Bajden demonstrira ponašanje u stilu holivudskog kauboja zarad domaćih političkih interesa. On bi stvarno to želio (da bude kauboj), ali je to nemoguće”, dodao je on.
Portparol Kremlja je podsjetio da ruski predsjednik nikad ne koristi uvrede kad govori o američkom lideru.
(Sputnjik)
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.