Krapović i ambasador Srbije razgovarali o revitalizaciji bilateralnih odbrambenih odnosa

0

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas u Ministarstvu odbrane sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori Nebojšom Rodićem.

Krapović je ambasadoru Rodiću poželio uspješan mandat u Crnoj Gori i istakao očekivanje da će se odbrambena saradnja sa Republikom Srbijom temeljiti na  obostranoj spremnosti za aktivan doprinos očuvanju mira i stabilnosti u regionu.
“On je istakao da je Crna Gora, kao punopravna članica Alijanse, posvećena kredibilnom članstvu u NATO, kao i očuvanju dobrosusjedskih odnosa, uz zalaganje za uzajamno poštovanje nacionalnih odluka i njegovanje političkog dijaloga”, saopšteno je iz Ministarstva.

 

Krapović je informisao Rodića da je Crna Gora posvećena EU integracijama i nepokolebljiva u ispunjavanju neophodnih uslova za pristupanje EU.

“Krapović je ukazao i na važnost Berlinskog procesa koji je, kako je dodao, ključan za jačanje regionalne saradnje i dalje reforme usmjerene na usklađivanje nacionalnih propisa sa EU regulativama”, navodi se u saopštenju.

 

Rodić je izrazio uvjerenje da će saradnja sa Ministarstvom odbrane Crne Gore ići u smjeru revitalizacije bilateralnih odbrambenih odnosa, uz obostrano zalaganje za definisanje novih modaliteta saradnje i međusobno uvažavanje nacionalnih potreba i prioriteta.

Ambasador Srbije je ukazao i na značaj regionalnih inicijativa za jačanje međusobnog povjerenja i promovisanje aktivnog doprinosa zemalja Zapadnog Balkana evropskoj bezbjednosti.

“Sagovornici su naglasili oblasti u kojima je moguće osnažiti odbrambenu saradnju u narednom periodu, te istakli obostranu spremnost za unaprjeđivanje dobrosusjedskih odnosa”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.