Kordić: Najoštrije osuđujem prijetnje i neprimjerene lične napade na poslanicu Vukićević

0

Poslanica Nove srpske demokratije (NSD) Simonida Kordić osudila je napade na polsanicu DNP-a Maju Vukićević, nakon što je Vukićević glasala protiv prijema lažne države Kosovo u Savjet Evrope.

Reagovanje posalnice Kordić prenosimo integralno:

„Najoštrije osuđujem prijetnje i neprimjerene lične napade na koleginicu, poslanicu Maju Vukićević, koji su proteklih dana dominirali društvenim mrežama.

Razlike u političkim stavovima i rasprave u tom domenu su legitiman dio političkog života, no neprihvatljivo je da se pod plaštom navodne demokratske rasprave ugrožava lična bezbijednost, integritet i na kraju, ali svakako ne manje važno i sloboda svake osobe da misli i iznosi svoje stavove.

Prijetnje i napadi, kako anonimni tako i oni pod punim imenima i prezimenima, kojima je ovih dana izložena koleginica Vukićević, upravo su dio one retorike čiji je cilj da nasiljem istisne žene iz politike i javnog života. Zato očekujem da će i Ženski klub Skupštine Crne Gore, čija sam jedna od kopredsednica, osuditi ove napade. To sam inicirala ne samo zato što smo Maja Vukićević i ja izabrane sa iste koalicione liste, već zato što i kao političari, ali i kao žene moramo doslijedno podržati slobodu mišljenja i oštro se suprotstaviti svakom nasilju.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.