Koprivica poručio opoziciji: Finansirani su od strane Bemax-a i Master inžinjeringa koji su oštetili državni budžet!

0

Poslanici crnogorskog parlamenta trebalo bi danas da usvoje još pet zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR). Premijer Milojko Spajić je sinoć donio odluku da pred poslanicima zakone danas obrazlaže potpredsjednik Vlade Momo Koprivica, umjesto ministra pravde Andreja Milovića, jer je Milović bez njegovog znanja prihvatio amandman na jedan od IBAR zakona.

Ova odluka je danas na početku sjednice izazvala polemiku u parlamentu, pa su opozicioni poslanici zatražili da Milović nastavi da obrazlaže zakone. Opozicija tvrdi da Vlada unižava ministre, dok se šef parlamenta Andrija Mandić sa tim stavom ne slaže. Data je pauza tokom koje će se održati Kolegijum predsjednika Skupštine kako bi se odredili o toj odluci Vlade.

Ipak, Mandić je pročitao odluke Vlade i kazao da na Kolegijumu predsjednika Skupštine nije došlo do dogovora. Koprivica ostaje izvjestilac Vlade u plenumu.

On je kazao da je dogovor sa Kolegijuma predsjednika Skupštine da se večeras glasa o preostalom setu IBAR zakona.

Poslanici DPS-a i SD-a su napustili salu.

Vasilije Čarapić (PES) je ocijenio da zakon o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću proširuje opseg imovine koja može biti oduzeta.

On je dodao da je ovaj zakon dobio pozitivno mišljenje od Evropske komisije (EK).

Potpredsjednik Vlade Momo Koprivica je kazao da postoje dva modela ovog zakona – građansko-pravni i krivično-pravni, a da je postojeće zakonsko rješenje krivično-pravni.

On je dodao da je predložena izmjena unaprjeđenje krivično-pravnog, ali da je to privremeno rješenje, te da je krajnji cilj Vlade uvođenje građansko-pravnog.

Koprivica je za partije opozicije koje su napustile sjednicu rekao da su „finansirane od strane Bemax-a, Master inžinjeringa“ koje su „oštetile državni budžet“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.