Konatar: Spajiću, da li je tačno da zadužujete građane sa novih 700 miliona?

0

Vlada Milojka Spajića samo u prvih 100 dana je pokazala svojim neodgovornim odnosom da nije u stanju da poštuje granske kolektivne ugovore, čime je uskratila prava zaposlenima u prosvjeti, upravi i pravosuđu, saopštio je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

„Ali se, sa druge strane, pokazala sposobnom, da ukine akciju ‘STOP inflaciji’, ali i da poveća cijenu struje i time izazove rast cijena i novi udar na budžet građanki i građana. Takođe, ono u čemu je Spajićeva Vlada očigledno najuspješnija jeste zaduživanje građana i države Crne Gore“, rekao je Konatar.

On je istakao da je Spajićeva Vlada za svega 2-3 mjeseca svoga rada zadužila državu već 159 miliona evra.

„To je mnogo više nego što se Abazovićeva Vlada zadužila u čitavom svom mandatu, jer je njeno zaduženje bilo svega 100 miliona evra. A već sada imamo najave i novog zaduženja od čak 700 miliona evra. Ako uz to novo zaduženje dodamo i prethodno od 159 miliona, dolazimo do cifre od 859 miliona evra, i to samo za 100 dana. Iako je od Spajića i njegove Vlade – mnogo je“, naveo je Konatar.

Za kraj je dodao:

„Javno pitam premijera Spajića – da li su tačne najave da ćete državu Crnu Goru i njene građane zadužiti sa novih 700 miliona evra?“, zaključio je Konatar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.