Konatar: Spajić ne dolazi u Skupštinu da bi izbjegao duel sa Abazovićem

0

„Samo jedan dan nakon što je Dritan Abazović najavio da sa novim dokazima o zloupotrebama vlasti čeka Milojka Spajića na premijerskom satu 30. aprila, stigla je informacija da Spajić ne dolazi u Skupštinu. Jasno je da Spajić ne dolazi u Skupštinu da bi izbjegao duel sa Abazovićem“, kazao je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Konatar je saopštio da je upravo sam Spajić informisao predsjednika Skupštine Andriju Mandića da je slobodan 5. i 30. aprila kako bi se u Skupštini održale sjednice posvećene premijerskom satu i to iz razloga što premijerski sat nije održan tokom marta, iako je to predviđeno poslovnikom Skupštine Crne Gore.

„Očigledno je Milojko Spajić poslije poraza koje svaki put pretrpi u duelima sa Dritanom Abazovićem, naročito na posljednjem premijerskom satu koji je održan 5. aprila, odlučio da je za njega najbolje da uopšte ne dolazi u Skupštinu. Spajić time pokazuje da ne razumije demokratiju, podjelu vlasti, ulogu Skupštine kao kontrolnog mehanizma Vlade i obaveze da građanima polaže račune – upravo u Skupštini, jer je tu i biran za premijera“, poručio je Konatar.

„Milojko Spajić može bježati od Skupštine i sučeljavanja sa Dritanom Abazovićem, ali ne može pobjeći od istine i činjenica sa kojima će se suočiti prije ili kasnije u Skupštini ili van nje“, zaključio je poslanik i potpredsjednik URE Miloš Konatar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.