Konatar se sastao sa ambasadorom Palestine: Međunarodno pravo se mora poštovati

1

Predsjednik poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA, Miloš Konatar danas se, u Skupštini Crne Gore, sastao sa ambasadorom države Palestine u Crnoj Gori, Nj. E. Rabijem Al-Hantoulijem, Nj. E. Rabijem Al-Hantoulijem. .

Poslanik Konatar je, u razgovoru, istakao da se GP URA zalaže za svijet bez ratova i promociju politike mira, suživota, tolerancije i njegovanja različitosti na svim meridijanima.

„U tom kontekstu, Konatar je naglasio odnos 43. Vlade na čelu sa Dritanom Abazovićem prema civilima u Gazi”, navodi se u saopštenju GP URA.

On je napomenuo i da je Crna Gora podržala Rezoluciju Ujedinjenih nacija, kojom se poziva na hitno i trajno primirje u Gazi, da je Ministarstvo vanjskih poslova, kojim je takođe koordinisao Dritan Abazović, uplatilo humanitarnu pomoć ugroženim civilima u Palestini, istovremeno osuđujući napad Hamasa na državu Izrael, koji su odnijeli puno nevinih žrtava.

Ambasador Alhantouli je upoznao poslanika Konatara o stradanjima nedužnih Palestinskih civila, kako u Gazi tako i na Zapadnoj obali.

„On ga je, takođe, informisao o aktivnostima Palestine na hitnom zaustavljanju rata u Gazi i okončanju višedecenijske izraelske okupacije Palestine u cilju postizanja pravednog mira zasnovanog na međunarodnom pravu”, dodaje se u saopštenju.

Takođe, ambasador je predložio konkretne inicijative poput usvajanja Deklaracije o okončanju rata u Gazi.

„Na kraju sastanka obje strane su zajednički konstatovale da svi moramo nastaviti da radimo na poštovanju međunarodnog prava i međnarodnog humanitarnog prava kako bi se zaustavio rat i postigao pravedan i trajni mir”, zaključuje se u saopštenju.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Ajde glodji tu i ćuti, ko vas Šta pita, vi ste prošlost!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.