budva-izbori-header
budva-izbori

Konatar: Organizujmo mjesni referendum u Dajbabama i Kućama Rakića da vidimo hoće li mještani da žive u Podgorici ili Zeti

0

Šef poslaničkog kluba Crno na bijelo Miloš Konatara kazao je da je Zakon kojim Zeta postaje opština podlegao vrtlogu manipulacija gdje na kraju uvijek ispaštaju građani.

On je predložio da se teritorijalno razgraničenje, koje je ključno sa Dajbabama i Kućama Rakića, riješi organizovanjem mjesnog referenduma gdje bi mještani odlučivali žele li da žive u opštini Zeta ili pod Glavnim Gradom Podgorica.

„Mi smo vidjeli da se i politički brani određeni zakon salvama uvreda, političke nekulture, jednog nedoličnog ponašanja nekog ko je poslanik Skupštine Crne Gore, lider partije, ali i to je pokazatelj same odbrane, snage argumenata. Svemu ovome što radimo neka svjedoče građani Crne Gore. Neko je rekao da ne postoji ni jedan poslanik u Skupštini ko je u svom dosadašnjem političkom djelovanju bio protiv samostalne opštine Zeta. Makar ja nisam čuo to. Sve političke partije u Crnoj Gori su pokazale nedvosmislenu namjeru da Zeta bude samostalna opština“, kazao je Konatar.

To je nešto, kaže on, oko čega su svi saglasni, a ono što je sporno je teritorija koja bi trebalo da je obuhvata.

„Ono što su amandmani DF-a jeste dodatak dva naselja, odnosno dvije mjesne zajednice i katastarske opštine, Dajbabe i Žabljak Crnojevića. Ono što je moja informacija, razgovarajući sa Odborom za spas Zete, jeste i pitanje teritorije naselja Kuće Rakića. Imamo tri sporne mjesne zajednice koje bi trebale da pripadnu budućoj samostalnoj opštini Zeta, a koliko sam čuo od DF-a i Odbora za spas Zete, onda bi Zakon bio zapakovan i imali bi sve preduslove“, kazao je Konatar.

Šef poslaničkog kluba Crno na bijelo predlaže da se oko ove tri sporne teritorije politički obavežu da se građani teritorija Dajbabe i Kuće Rakića na mjesnom referendumu izjasne da li žele da budu na teritoriji Podgorice ili Zete.

„To je direktna demokratije i mislim da je najpoštenije rješenje“, kazao je on.

Konatar tvrdi da je manipulacija da je ovo pitanje glasanja na izborima za Glavni grad.

„Sporna je teritorija. Teritorija Žabljaka Crnojevića je teritorija Prijestonice Cetinje, a pitanje o kome se može razgovarati su Dajbabe i Kuće Rakića. Neka se građani izjasne na referendumu. Kako se oni izjasne, to neka bude obaveza svih nas da izmijenimo Zakon i ispoštujemo volju građana. Na taj način dokazaćemo da niko nema ništa protiv interesa građana Zete, a to što neko ima ambicije da bude gradonačelnik Podgorice, to je već naša rasprava“, zaključio je Konatar.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.