Komediji sa Demokratama nikad kraja: Sa 7 poslanika dobili pola Vlade i sad bi oni da preispituju koalicione partnere koji od njih imaju dva i tri puta više poslanika!

0

Predsjedništvo Demokrata oročilo je podršku sopstvenoj Vladi do juna, a tada će da malo preispitaju ostale koalicione partnere da li su dovoljno dobri po njihovom ukusu da budu dio vlasti sa njima.

Bilo bi smiješno da nije tragikomično da najmanja od tri velike koalicije (Evrope sad i ZBCG) kočoperno najavljuje da će oni nešto da oroče i da preispitaju. Kao da žele da zaborave ružnu sadašnjost po njih, da od 41 mandata koliko je potrebno za Vladu, oni imaju cijelih 7.

Zaista, pretenciozno pa čak iako dolazi od Demokrata koje jedino razumiju jezik opstrukcije, a nikako dogovora i saradnje.

Nije na odmet podsjetiti da koalicije okupljena oko Evrope sad ima preko 20 poslanika, a da koalicija ZBCG ima 14 poslanika. Elem, to će reći za Evropa sad ima 3 puta više poslanika od demokrata, a koalicija ZBCG duplo više. I naravno te dvije velike grupacije ćute i rade, a Demokrate razgrađuju. Otprilike bi se na to mogla svesti politika poslednjih nedelju dana, onih koji su sa samo 7 poslaničkih mandata uzurpirali pola Vlade.

Naravno sa tajming Demokrata za oročavanjem podrške Vladi nije slučajan i da se on baš dešava u predvorju rekonstrukcije Vlade, koju će, sada je jasno, oni pokušati da opstruiraju prije jeseni. Sve ovo navodi na zaključak da je sada i formalno čelo Demokrata, odnosno, rukovođenjem njihove politike preuzeo Jakov Milatović, koji pokušava da diktira političke procese upravo preko ove stranke. Ili pokušavaju da ovim oročavanjem podrške Vladi do juna disciplinuju neposlušne u svojoj partiji, odnosno, da kupe vrijeme, jer u njihovim redovima već mjesecima vri.

Da stvar bude još komičnija, Vlada bez Demokrata je itekako moguća, očigledno zaboravljaju da oni nisu tas na vagi, i da bi najbolje bilo da oroče svoje destruktivno ponašanje na što kraći period, nego da oni nekome prijete. Poslednji put kad su priprijetili hapšenjem Brana Mićunovića, znamo da on nije uhapšen.

Zato, ostaje da vidimo da li baš svi prate ovaj novi politički ritam i svojevrsne ucjene i u samim redovima Demokrata. Zli jezici kažu da bi neki konačno mogli da dignu glas razuma i iskoče iz voza koji punom brzinom juri u nepoznato i u neizvjesnost!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.