Komediji nikad kraja sa medijima DPS-a: Turski portal koji ne čita ni familija onih koji u njemu rade, gura Mila na funkciju u NATO!

0

„Pobjeda“ je objavila članak u kojem se navodi da devet članica NATO-a, među kojima je i Turska, rade na kandidaturi Mila Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara NATO-a. Pozivaju na, kako su ga opisali, „uticajni turski portal“ Firtina Haber. Međutim, analiza jasno pokazuje da ovaj portal nije ni približno uticajan, što ukazuje na apsurdnost tvrdnje.

Firtina Haber ima svega oko 50 hiljada posjeta mjesečno. U državi sa preko 80 miliona stanovnika, ovakva posjeta jasno govori o ograničenom uticaju ovog portala. Ovaj broj posjeta je zanemarljiv u poređenju sa značajnim turskim portalima koji imaju milionske posjete mjesečno. Kada jedan portal koji nema ni 50 hiljada posjeta mjesečno u državi od preko 80 miliona stanovnika, biva opisan kao „uticajan“, to dovodi u pitanje kredibilitet i vjerodostojnost informacija portala koji te informacije prenose.

Pored toga, nijedan drugi značajan turski medij nije objavio vijest o navodnoj kandidaturi Mila Đukanovića. Da je ovakva inicijativa zaista u toku, bilo bi za očekivati da će ugledni turski portali i novinske agencije poput Hurriyeta, Milliyeta, Haber Turk-a ili Anadolije prenijeti tu informaciju. Njihovo odsustvo izvještavanja dodatno ukazuje na upitnost tvrdnji iznijetih u članku „Pobjede“.

Na osnovu dostupnih informacija, možemo zaključiti da tvrdnje o kandidaturi Mila Đukanovića za zamjenika generalnog sekretara NATO, plasirane preko portala „Pobjeda“, nisu utemeljene na kredibilnim izvorima. Firtina Haber, kao izvor ove informacije, nema nikakav medijski uticaj, niti kredibilitet u Turskoj. Njihovo navođenje kao „uticajnog portala“ je krajnje neozbiljno i dovodi u pitanje vjerodostojnost same informacije. A činjenica da nijedan drugi turski portal nije prenio tu vijest, samo potvrđuje besmisao ove tvrdnje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.