Ko je Njemica koja će prva dobiti riječ u GS UN: Išla i u Keniju da hvali rezoluciju o Srebrenici, sve radila protiv Srba

0

Njemačka će biti jedina zemlja koja će u četvrtak imati uvodnu riječ na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacije, na čijem dnevnom redu je rezolucija o Srebrenici. Ta informacija je potvrđena i srpskoj delegaciji koja se nalazi u Njujorku, gdje će do poslednjeg trenutka voditi bitku protiv dokukmenta kojim naš narod pokušava da se žigoše kao genocidan.

Da će Berlin prvi dobiti riječ na početku sjednice moglo je da se nasluti, jer je upravo Njemačka, zajedno sa Ruandom, predlagač sramne rezolucije i najveći zagovornik njenog usvajanja.

Međutim, do poslednjeg trenutka trajala su pokušaji da se na Ist Riveru pronađe zrno razuma među silama koje po svaku cijenu hoće da proguraju dokument, i da se cijelom pravdoljubivom svijetu bar ne gura prst u oku time što će uvodnu riječ dobiti Njemačka, drava koja je bila odgovorna za najstrašnije zločine u istoriji čovečanstva.

Prema planu koji je potvrđen, prva će mikrofonu prići stalna predstavnica Njemačke u UN Antje Lenderts, koja se „proslavila“ baš aktivnostima tokom antisrpske kampanje i prikupljanja glasova za rezoluciju. Ona je išla lično u Keniju, te u latino-američke zemlje kako bi lobirala za usvajanje sramnog dolumenta protiv srpskog naroda.

Kad Lendertsova bude predstavila Rezoluciju u Generalnoj skupštini UN, očekuje se odgovor predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. A on je prethodnih dana više puta ponovio da će glasanje na na Ist Riveru biti svojevrsni lakmus-papir, koji je pokazati koje je istinski prijatelj Srbije, a ko će biti svrstan u kategoriju – partnerske zemlje. Vučić je poručivao i da poraz neće biti onakav kako su planirale velike sile.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.