Ko je Maja Miličković koja konstantno provocira sveštenstvo i monaštvo Srpske pravoslavne crkve?

15

Maja Miličković, koja sebe predstavlja kao profesorica, feministička teološka analitičarka i nastojateljica „Bogougodnica“ nastavila je danas sa napadom na Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori izazivajući incidente u Cetinjskom manastiru.

Naime, Miličković je danas u manastiru, po njenim riječima, došla da se pomoli svetom Petru cetinjskom, iako se ono što su građani Crne Gore imali prilike da vide je sve osim molitva. U molitvi se očigledno govori o okupaciji, poniženosti….

Ipak, ovo nije prvi put da je Miličkovićeva izazivala incidente sa svojim „Bogougodnicama“, tako da BORBA podsjeća na ono kakve je ekscese Miličkovićeva imala u prošlosti.

Protest zbog Malagurskog i kartonski Zdravko

“Bogougodnice” su protestovale preko puta Sabornog hrama u Podgorici zbog premijere dokumentarnog filma filma „Crna Gora, podeljena zemlja“ autora Borisa Malagurskog, a okupljanje je obilježio incident kada su one provokacijama pokušale da ometaju okupljene kod Hrama Hristovog vaskrsenja.

Protest je obilježio i kartonski lik Zdravka Krivokapića što je bila najava njegovog „prelijetanja“ u komitske redove kad je od 100% Srbina postao 200% Crnogorac.

Prikupljala i potpise zbog „politizacije“ SPC

Ljeta prošle godine, Miličkovićeva je prikupljala potpise, kako je navela protiv aktuelnih zloupotreba, moralnog posrnuća i politizacije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

„Uprkos jakom suncu, ali uz pomoć i blagoslov Onog najmilijeg i najdražeg među nama, danas, na Gospojinske poklade, bile smo ispred Sabornog hrama u Podgorici. Prikupljale smo podršku žena protiv moralnog posrnuća i politizacije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Vjerne i Bogu ugodne žene su svojim potpisom stale iza akcije “Naš vapaj za život” podižući glas protiv podjela u Crnoj Gori i brojnih zloupotreba pravoslavne vjere od strane mržnjom ispunjenih muškaraca koji se pretvarajući da su vjernici i svještenici jedino riješeni u namjeri da u Crnoj Gori izazovu krvoproliće i brato, odnosno sestroubilaštvo. Zahvaljući današnjoj podršci vjernih žena Podgorice, nastavljamo sa promjenama u pravoslavlju u Crnoj Gori“, saopštila je Miličković prošle godine, očigledno nastavljajući da provocira vjerni narod koji se oko Hrama okuplja.

Hoće li nadležni reagovati protiv ovakvih inspiratora nereda?

Pored ovih najpoznatijih skandala koje je Miličkovićeva iscenirala, brojni su bili protestni performansi koji su unosili nemir vjernicima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve.

Svakako, po Ustavu je sloboda govora i sloboda za protestovanje zagarantovana, ali se njome ne mogu uznemiravati drugi, pogotovo vjerske zajednice koje su Ustavom zaštićena kategorija i uvažavaju sva prava i slobode. Očigledan je kontinuitet koji sprovodi Miličkovićeva pokušavajući da iscenira haos u Crnoj Gori i da isprovocira vjernike u tolikoj mjeri da će biti kasno.

Ukoliko želi da uđe u Hramove Srpske pravoslavne crkve, kao što smo vidjeli – može. Ukoliko želi da se pomoli u Hramu – može. Ali izazivanje ovakvih incidenata, naročito u ovolikom broju i kontinuitetu – ne može.

Shodno tome, pitamo se, zašto nadležni ne reaguju i dotičnu, koja je očigledan primjer inspiratora nereda i haosa u Crnoj Gori adekvatno ne procesuiraju?

15 Comments
 1. Ivi komentariše

  Mora u prdekanu, držala je političke govore sppremmljene dje ne, treba, i vrijedjala na nacionalnoj osnovi. Spremljen i spremljen da se snima. TUŽBA I ZATVOR! To mora, politički je deklamovala dje ne smije i mržnju širila. Zajebala se ovog puta! DTužilac!

  1. Milan komentariše

   Ova nije svijesna grijeha svoga uznemiravanje duha Sv.Petra Cetnjskog.To ne valja.

  2. LJUBO komentariše

   Pusti Crnogorci.Prije 100 godina ni gaće nisu nosili jer nisu navikli od rodjenja.Pola Crnogoraca živi i radi decenijama u Srbiji i niko ih ne maltretira.A ovdje ljudska stoka i životinje kojima se čini da su Crnogorci nacija za ponos.A ono kukavice i prostaci bili a sad posebno odkad su nezavisni.Eto bolji bili bez gaća tada nego sad sa gaćama .

 2. Djujic komentariše

  Jadna zena promasila je ustanovu ,ovo je navikla po cetinjskim kuplerajima !

 3. Rade/ komentariše

  Cudno da su ove olosi zenske Zdravka napadale a nikad Mandica? Nije vam to cudno a lazni Srbi prodane fuse koji necete da priznate da su vladu oborili Mando i druzina i to po nalogu Vucica. Sve je dogovoreno i temeljni ugovor da se potpise a za narod srbski nikog nije briga. Bitno je sacuvati objekte i materijalno dobro a dusu Srbima u CG sto uzimaju to ne brine i Patrijarha ni Vucica. Vratise oni DPS preko svojih izvodjaca radova Mandica i druzine.

 4. Ivi komentariše

  Došla je da sere političku priču na otvoreni sanduk, ako se ne sankcioniše upašćemo u duboku mentalnu ne higijenu. TUŽBA I U PRDEKANU!

 5. Sv.Petar komentariše

  Bogobetnice su očigledno loše servisirane
  od muževah

 6. Spuž komentariše

  Što bitango ne odeš do Spuža. Imala bi mnogo materijala za performanse. Što se malo time ne baviš. Možda jednog dana dodjes i ti u redu za Spuž

 7. […] ovo nije prvi put da Miličković izaziva incidente sa svojim „Bogougodnicama“, pa BORBA podseća na ekscese koje je Miličković imala u […]

 8. Marko komentariše

  Dobro rekoste Srpska,okupatorska crkva

  1. Milan komentariše

   Ne znaš ti Marko šta je okupator.To je kad se puca kad se gine kad bježiš u brda I šume i tamo te nadju.
   I onda te nema.

   1. Marko komentariše

    Tako je i bilo od 1919-1929,dok nijesu pobili sve ustanike Bozićnog ustanka i Rovačke republike,pa misle da će 1000 godina,kako da ne,vidjećemo ko će u šumu ovog puta.

    1. Igor komentariše

     Šuti Marko budaletino jedna. Šupalja ti je lobanja sviraš ti iz te šupljine .

  2. Марко_блавор komentariše

   Okupiran si ti blavore od ambasada i ostalih hijena, a poprilično i od DPSa. Kuš jedi gov.na pod kamen ispod koga si izmilio

 9. Kresoja Bill komentariše

  O ljudi, zadnje vrijeme došlo, kad se ženturače miješaju u muške i crkvene stvari. Eno ti Draginje, evo ti ove, sve maturantkinje skraćenog kursa brze politike Nataše Kandić i Sonje Biserko.
  Kada je Srbija pomagala i slala pomoć za obnovu, bili smo braća, kada je SPC prikupljala i spašavala unesrećene poslije zemljotresa bili smo rod rodjeni, kada su se školovala đeca u Beogradu, liječili na VMA, dobijali funkcije i stanove bili smo dva oka u glavi, kada su otvarane butige i saloni po srpskoj prestonici bilo je cool.
  Kada je krenuo šverc, duvan, kaniđa… e onda su Srbi okupatori. Ene mudrosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.