Knežević: Za direktore policije i ANB-a podržaćemo časne ljude, a ne osobe povezane sa Lazovićima, Milovićem, Veljovićem, koje su učestvovale u progonu DF-a

0

Sektor bezbjednosti opterećen je zaostavštinom iz vremena Demokratske partije socijalista (DPS), ali i željom jednog dijela političkih subjekata koji su u Vladi da upravljaju tim sektorom.

To je u emisiji Kontakt TV Nikšić rekao Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP).

„Ko kontroliše sektor bezbjednosti, kontroliše vlast. Imamo sporenja na relaciji Pokret Evropa sad – Demokratska Crna Gora. Međutim, neko je izgleda pomislio da nas ne moraju ništa da pitaju u vezi sa bezbjednosnim sektorom. Mi nećemo podržati nijednog čovjeka za mjesto direktora Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), ako ne budemo zadovoljni sa njegovim ljudskim i profesionalnim kvalitetima. Ako budu prepoznati kao profesionalni i časni, podržaćemo ih. Ukoliko budu povezani sa kriminalnim strukturama, ili sa Zoranom i Petrom Lazovićem, Ljubom Milovićem, Veselinom Veljovićem, koji su učestvovali u progonu DF svih ovih godina, neće imati našu podršku“, poručio je Knežević, pa nastavio:

„U našem bezbjednosnom sisitemu postoje ozbiljni tragovi organizovanih kriminalnih grupa, ljudi koji su učestvovali u švercu cigareta i narkotika. Potrebna je demontaža tog sektora“, istakao je Knežević.

Ono što je opasnije, smatra Knežević, što je jedan broj tužilaca i sudija povezan sa kriminalnim grupama, a to postoji u Skaj prepiskama, ali se to ne istražuje i nisu formirani predmeti.

„To je jedna od većih opasnosti koje vidim u funkcionisanju bezbjednosnog sektora, ali i pravosudnog, jer su umreženi“, rekao je Knežević.

Upitan da li bi sporenja oko sektora bezbjednosti mogla poljuljati vlast, Knežević je odgovorio da „može, ukoliko dođe do nekih isključivosti i inaćenja, jer su dugo čeka na imenovanja.

„Ukoliko bude dovoljno odgovornosti i zrelosti u parlamentarnoj većini, ne može se doći do krize vlasti“, istakao je Knežević.

Ukoliko dođe do rekonstrukcije Vlade, Knežević je kazao da on neće biti potpredsjednik.

„Neću biti delegiran ispred DNP, iako sam njen lider. Na stranačkim organima ćemo imenovati osobu koja će po svojim referencama odgovoriti tom izazovu. Bez obzira na sporenja koja sam imao ranije sa premijerom Milojkom Spajićem, za sada imamo veoma korektnu saradnju. O ključnim pitanjama oko učešća u Vladi se dogovaramo. Moram reći da je vrlo konstruktivan i nadam se de će se tako i nastaviti – istakao je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.