Knežević: Uprkos pogrešnim odlukama Spajićeve vlade, vjerujem da sa Srbijom možemo da gradimo budućnost

0

U Beogradu se održava Svesrpski sabor pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“, a lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević za RTS je kazao da brojna delegacija na Saboru i današnji sabor demonstrira neraskidive veze Srbije sa Crnom Gorom, zbog zajedničke prošlosti i izazova.

Vjerujem da zajednički možemo da gradimo budućnost bez obzira na sve što se izdešavalo prethodnih nekoliko nedjelja i mjeseci, kada su neke nesmotrene i pogrešne odluke vlade Milojka Spajića pogoršale odnose sa Srbijom – podvukao je Knežević.

Lider DNP-a je rekao i da prisustvo na Saboru šalje poruku da “nismo manjina u Crnoj Gori i da većinska Crna Gora ne podržava odluku Spajića”, poručio je Knežević.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenci, Knežević napominje da Crna Gora nije bila kosponozor rezolucije, ali je podnijela amandmane za koje se zakačila Njemačka.

Vjerujem da će naše današnje prisustvo otvoriti nove vidike saradnje Srbije i Crne Gore – rekao je Knežević.

– Sada je na potezu premijer Spajić da uvaži prosrpske stanke koje ne mogu da pređu preko glasanja o rezouciji o Srebrenici. Želimo da potpišemo međudržavni sporazum o dvojnom državljanstvu, želimo specijalne i duhovne veze sa Srbijom i da stvorimo osnov da se više nikad ne desi rezolucija o Srebrenci – zaključio je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.