Knežević: Šverceri cigareta i lažne diplomate iskoristili Crkvu i izbacili nas iz 42. Vlade; Je li ih imalo sramota, ako ne zbog mene, onda zbog mitropolita Amfilohija?

0

Objava SKY komunikacije između odbjeglog optuženika Aleksandra Mrkića i nekadašnjeg šefa kriminalističke policije Centra bezbjednosti Bar Ilije Vasovića, predstavlja tek vrh ledenog brijega kompromitacije i kriminalizacije izborne pobjede 30. avgusta. Talog koji se pojavio na tom talasu pobjede i danas opredjeljuje mnoge procese, kako političke, tako i tužilačko- sudske, da više ni ovakve Libertasove objave neće dovesti ni do tužilačke istrage, a kamoli do sudskog epiloga, saopštio je lider DNP-a Milan Knežević.

„Pošto se u  prepisci Mrkić – Vasović, između ostalih spominje i američki državljanin sa lažnim diplomatskim pasošem Stevan Stiv Simijanović kao osoba koja treba da razgovara sa Dakom Davidovićem i preuzme od suparničkih klanova poslove šverca cigareta, dužnost mi je da podsjetim crnogorsku javnost na nekoliko činjenica. Upravo je Stevan Simijanović bio ključna osoba koja je u septembru 2020. posjetila mitropolita Amfilohija nekoliko sati pred njegov  sastanak sa liderima tadašnje paralementarne većine u manastiru Ostrog. U razgovoru sa mitropolitom Amfilohijem, pomenuti Simijanović se predstavio kao američki predstavnik u misiji OEBS- a u Ženevi, tražeći od mitropolita da se liderima DF- a ne dozvoli ulazak u vladu. To nam je mitropolit Amfilohije i saopštio u prisustvu lidera parlamentarne većine, pozivajući se na nekog predstavnika OEBS- a za kog smo kasnije saznali da se zove Stevan Simijanović, predstavljajući njegov zahtjev kao stav međunarodne zajednice, a posebno SAD“, jasan je on.

Knežević je mišljenja da nakon objave ove SKY komunikacije svima postaje jasno ko je poslao Stevana Simijanovića kod mitropolita, i čiji je u stvari bio predstavnik.

„Ali nije više problem ni ko ga je poslao, već ko mu je omogućio da ga mitropolit primi na razgovor. Naravno, tad je bilo najlakše, najjeftinije i najmonstruoznije optužiti mene da sam “vikao na đeda”, “tražio mu ostavku”, i još mi zaprijetiti litijama ispred prostorija DNP- a, ako ne predložim  Zdravka Krivokapića za premijera. Moj jedini “grijeh” bio je i ostao što sam se suprostavio naumu   obezvrjeđivanja izborne pobjede koju su preuzeli šverceri cigareta sa ciljem da sastave vladu po svojoj želji, što su u konačnom i uspjeli. Nažalost, u toj nezapamćenoj kampanji i hajci protiv mene, učestvovali su i pojedini sveštenici i njihovi članovi porodica, optužujući me sa raznih internet platformi za  bogohulništvo i nazivajući me najpogrdnijim imenima“, kazao je Knežević.

A sad , nakon objave ovih komunikacija, Knežević pita i njih, i sve druge zaštitnike lika i djela Stevana Simijanovića i ostalih švercera cigareta iz tog perioda, da li ih je makar malo sramota?

„Ako ne zbog mene, onda zbog toga što su mitropolitu Amfilohiju podmetnuli jednog probisvijeta i kriminalca, i  predstavili ga kao američkog diplomatu ne bi li nas izbacili iz vlade. I to za čije potrebe, organizovanih kriminalnih grupa koje su se borile za prevlast u švercu cigareta i kokaina, i u toj borbi besprizorno koristili crkvu, a kojima je smetao DF u  vladi, jer su znali da bi se mi tome po svaku cijenu suprostavili. Za mene ne postoji veća satisfakcija od objavljivanja ovih komunikacija, neka čitava Crna Gora vidi u šta se pretvorila izborna pobjeda od 30. avgusta, u nekakve vampire sa stomakom, korumpirane policijske funkcionere, lažne diplomate, stvarne kriminalce, sprdanje sa crkvom i pravoslavljem, a sve zbog vrhunskog cilja: šverca cigareta. A Bog sve vidi, pa neka sudi ili oprosti, jednako njima i meni. Amin“, zaključio je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.