Knežević: I dalje me prate i prisluškuju; Portal Udar nije umro, nego ima svoju ćerku firmu – portal M

0

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera koalicije ZBCG Milan Knežević rekao je da sumnja kako ga i dalje prate i prisluškuju, ističući da je u prethodnom periodu bilo mnogo zloupotreba u radu tajne službe.

Knežević je na konferenciji za medije u parlamentu rekao da je bio evidentan obračun ANB-a sa neistomišljenicima bivšeg režima. Bez obzira na političke promjene u Crnoj Gori, naglasio je, nije došlo do demontaže u bezbjednosnom sektoru.

On je naglasio da je ANB i ranije pratila lidere nekadašnjeg DF-a,

Pojasnio je da je tužio M portal zbog navoda da je identifikovani saradnik strani službi bezbjednosti. Naglasio je da su sporne tekstove pisali agenti ANB-a, a podaci su tajni.

Poziva SDT da ga saslušaju ako su ovi navodi istiniti.

„Ako sam ja saradnik onda treba danas da me uhapse. Ali ako nijesam onda predmet treba da preuzme VDT jer ako agenti kažu da imaju konkretne dokaze da sam ja saradnik onda je jasna njihova uloga, i Uprave policije i ANB-a“, saopštio je Knežević.

On je rekao da se M portal nalazi u prostorijama Bemaksa. To je, kaže, nastavak rada portala Udar.

Smatra da tužilaštvo treba da sasluša glavnu urednicu M portala Danicu Nikolić ali i njega, zbog navoda da su agenti ANB-a radili za taj portal. Dodaje i da se sve dešavalo dok je Savo Kentera bio na čelu Agencije.

„ANB je bio udarna pesnica DPS-a u obračunu sa neistomišljenicima“, rekao je Knežević.

On je kazao da će dostaviti zapisnik gdje piše da dijelovi ANB pišu za M Portal.

„Još jedan od dokaza šta radi ANB i šta je radila u borbi protiv DF-a. Podsjećam na ona prisluškivanja u hotelu Palas. Da ne govorim o praćenju Medojevića, Mandića i mene od 2016. do 2020“, rekao je Knežević.

Vezano za nedavni sastanak parlamentarne većine, kojem nije prisustvovao, Knežević potvrđuje da nije bio na sastanku u Šipčaniku i da će premijeru Milojku Spajiću saopštiti svoje stavove mimo medija.

Dodao je da ostaje privržen koalicionom sporazumu.

(RTCG)

 

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.