Knežević: Formiraćemo Anketni odbor da raskrinkamo sav Milov lopovluk!

10

Predsjednik Odbora za odbranu i bezbjednost i poslanik Demokratskog fronta Milan Knežević najavio je formiranje Anketnih odbora na čijem čelu će biti predstavnik vlasti koji će se baviti ispitivanjem tvrdnji Duška Kneževića o malverzacijama Mila Đukanovića.

“Jučerašnji nastup Mila Đukanovića u  kojem je elaborirao društveno-političku situaciju u Crnoj Gori s posebnim akcentom na Demokratski front u Skupštini i kohabitaciju koji se pokazuje kao metod djelovanja,  je bila nervoza jer će DF inicirati sazivanje vanredne sjednice s posebnim tačkama dnevnog reda koje se odnose na Zakone o predsjedniku države, zakone o parlamentarnoj istrazi i o odbrani. Donošenjem Zakona o parlamentarnoj istrazi, stvoriće se uslovi za formiranje Anketnih odbora shodno stranačkoj zastupljenosti u Skupštini, i to znači da ćemo formirati Anketni odbor da se ispitaju svi navodi Duška Kneževića”, objasnio je Knežević

Kako naglašava ispitaće se kojim novcem je sagrađena “ničija kuća”, ko ju je finansirao, a istražiće račune Mila Đukanovića i kredit kod Pireus banke od preko 1.5 milion evra…

“Nažalost SDT je moglo da otvori ove kastrati račune Đukanovića, a zašto to nije uradilo, time će se baviti Anketni odbor i Đukanović morati da dođe na Anketni odbor, kao i Milivoje Katnić”, naglasio je Knežević.

Dodao je i da će se baviti i Đukanovićevom ulogom u stečaja u KAP-u, kao i aferama Telekom i A2A.

“Bavićemo se i kako su braća Đukanović skinuli novac sa računa Atlas banke i prenijeli ih na Prvu banku”, dodao je on.

Anketni odbor će se, kako dodaje,  zalagati da se otkriju poslovne veze između Đukanovića i bivšeg premijera Malte koji je osumnjičen za umješanost u ubistvo novinarke Dafne.

Knežević je pitao Đukanovića je li obavijestio NATO partnere sa kojim istaknutim Rusima se sretao 2018. godine.

“Koliko nas je koštao Milo Đukanović bolje bi bilo da smo ga kupili”, naveo je on.

Partijsko zapošljavanje

Komentarišući partijsko zapošljavanje naveo je da je činjenica da se na parlamentarnim izborima svaka stranka bori da bude dio izvršne vlasti, a ako je to jeres, kako dodaje, onda bi moralo da se izmjeni zakonska regulativa i postulati demokratije.

“Da li je onda i partijsko zapošljavanje to što se Abazović nalazi na mjestu potpredjsenika ostaje onda veoma upitno. Ja sam za to da se kroz jasne pravilnike dođe do najboljih kadrovskih rješenja. Tamo gdje treba da budu partijski kadrovi onda treba da budu ostavljeni. Ako ostavimo DPS kadrove po dubini onda ne znam zašto smo uopšte izlazili na izbore. nemojte sad da pravimo priču o partijskom zapošljavanju”, naglasio je Knežević.

Pomoćiće Krivokapiću oko ambasadora

Kako je dodao, spremni su da pomognu Krivokapiću u rješenju krize sa ambasadorima.

“Po ustavu i zakonu spoljnu politiku vodi premijer, a Đukanović je poslao poruku da neće uraditi ništa od onog što je tražio Krivokapić. Kako će se ta kriza razrješiti to zna Krivokapić, ja znam kako bi to riješio”, napomenuo je on.

Što se tiče slučaja ambasadora Božovića, Knežević tvrdi da je dovoljno da ministar vanjskih poslova po istom principu kao što je Srbija poništila povlačenje Tarzana Miloševića poništi odluku za Božovića i poništi dokument koji je potpisan o protjerivanju Božovića.

Odbor nema kvorum

Naglasio je da Odbor za  odbranu i bezbjednost nema kvorum.

“Krivokapić je dao prijedlog da šef ANB bude Vukšić, nažalost Odbor za bezbjednost nema kvorum, jer je Filip Adžić podnio ostavku na mjesto poslanika pa treba neko da ga zamijeni. Radi se o veoma specifičnom problemu, jer odbor ne može da funkcioniše,  URA nije završila proceduru, a opozicija bojkotuje skupštinske Odbore”, naveo je on.

 

10 Comments
 1. Vukica B.Norvesko komentariše

  Odboru za bezbjednost fali samo jedan član iz vlasti svi su tamo. Fali vam za preglasavanje. Tema je vrlo važna i nema čekanja. Raški je najavio dolazak on je predlagač. Dje problem, nešto ste se zaleceli.

  6
  5
 2. zdravko komentariše

  Bravo. Ispitati sve privatizacije. Pored pomenutih obavezno HTP Boka, Prekookeanska Bar, Metalac, Željezara, Pivara, PTK NIkšić, Javorak, Autoprevozno Nikšić, Koni….

  6
  1
  1. Komšija Đole komentariše

   Južni Jadran AD Bijela, Trajekt Kamenari, Mješovito/ Vladan Vujović,
   Vinopromet, Prvoborac …
   Ima posla, manje priče.

   3
   1
 3. bajo. komentariše

  Ćelava kujice kazivaj kako si nguzio slavnu barjaktarušu

 4. Rukfaš komentariše

  Ko ne zna o čemu piše ili priča? Pišete… ili prenosite kako Pipun kaže? Interesuje me šta su to “kastrati računi”. Možda računi nekog Kastratija? Ali onda nedostaje veliko “K”, jer je to prezime. Inače… “kastrati računa” nema u pojmovniku.

  1
  4
 5. Level komentariše

  Sve treba ispitati, nema milosti prema DPS,SD, BS, SDP i ostaloj ološi koja je opljačkala Crnu Goru!

 6. Marko komentariše

  Bravo, Milane! To je pravi potez!

 7. Lorena komentariše

  Milo je sad toliko nisko pao. Razotkrice se jos x toga 🙂

 8. Milica komentariše

  Svaka cast, to treba da se konacno sve otkrije!

 9. Milos komentariše

  Prava stvar, bravo Milane! Jos sto sta ce se otkriti

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.