Knežević: Da bi mogli razgovarati oko podrške rekonstrukciji Vlade potrebno je izglasavanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu

0

Preduslov da bi mogli razgovarati oko podrške rekonstrukciji Vlade Milojka Spajića izglasavanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu. Nakon toga, kako je naveo spremni su da razgovaraju sa premijerom, kazao je za Srpsku Radio televiziju predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Kada je riječ o rekonstukciji Vlade Knežević navodi da je njihova pozicija jasna čitavoj crnogorskoj javnosti.

„Preduslov da bismo mogli razgovarati oko podrške rekonstrukciji Vlade Milojka Spajića jeste izglasavanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu. Nakon toga spremni smo da razgovaramo sa premijerom Spajićem kako bi došlo do aneksa koalicionog sporazuma u kome bi se jasno normirali,ne ono što su zahtjevi DNP-a, nego zahtjevi većine građana Crne Gore koji osjećaju taj identitetski duhovni,ali i socio-ekonomski momenat, posebno nakon izglasavanje rezlucije o Srebrenici i posebno nakon održanog popisa čije rezultate još uvijek nemamo”, poručio je Knežević.

Kako dodaje, posebno imajući u vidu i činjenicu da je premijer Spajić rekao da su mu zahtjevi i Demokratske narodne partije i Nove Srpske demokratije prihvatljivi vjeruje da će ako dođe do izglasavanja rezolucije o genocidu u Jasenovcu, te veoma brzo doći do aneksa koalicionog sporazuma.

„I onda otpočeti ono što je po meni glavno a to je ulazak u jednu zonu stabilnosti i za Vladu i za državu“ , naveo je on i dodao da je Demokratska narodna partija spremna da da svoj doprinos.

„Međutim na potezu je premijer Spajić i od njega zavisi da li je spreman da nakon izglasavanja Rezolucije o Jasenovcu otpočemo jedan istinski dijalog koji će zadovoljiti većinsko stanovništvo Crne Gore, koje u ovom trenutku smatra da ono što je tada potpisani koalicioni sporazum ne odgovara aktuelnom društveno političkom trenutku”, kazao je Knežević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.