Klubovi poslanika DPS, SDP-LP, SD, DUA predali u skupštinsku proceduru Predlog o izglasavanju nepovjerenja Vladi!

7

Klubovi poslanika DPS, SDP-LP, SD, DUA predali u skupštinsku proceduru Predlog da se glasa o nepovjerenju 43. Vladi Crne Gore.

U zajedničkom saopštenju klubova navode se razlozi za podnošenje predloga.

– Izostali su rezultati Vlade na planu realizacije onih prioriteta koji su utvrđeni prilikom njenog izbora, a tiču se reformi pravosudnog sistema, jačanja sistema vladavine prava, intenziviranja procesa evropskih integracija, konsolidacije ekonomske politike u zemlji i reorganizacije sistema zdravstvene zaštite u uslovima pandemije koronavirusa koja traje.

Dalje, ignorantskim postupanjem predsjednika Vlade Dritana Abazovića prema stavovima najznačajnijih naučnih ustanova u zemlji, kao i istaknutih stručnjaka i organizacija civilnog društva, te stavljanjem odnosa sa Srpskom pravoslavnom crkvom u prvi plan, pri čemu je vlastitim neodgovornim postupanjem doveo do podizanja tenzija u društvu i do nenadoknadivog gubitka vremena potrebnog za kvalitetno ispunjavanje obaveza iz evropske agende, ova Vlada je izgubila legitimitet – stoji u zajedničkom saopštenju.

Na kraju obrazloženja predloga zaključeno da je, „zbog svega navedenog, a u namjeri da se zaštite vitalni državni interesi Crne Gore i sačuva šansa da naša zemlja krene putem evropske integracije, podnošenje inicijative za izglasavanje nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore bilo neophodno“.

7 Comments
 1. odeion komentariše

  Gotov je Abazović. DF i ostali nikad više neće ući u Vladu CG čak i da se Abazović pita. Znate to i vi. A litije, nasilni zakon i ugovor nisu ništa donijeli SPC, već su je smao ogolili i Vaseljnskoj patrijatšiji i svijetu i EU, tako da će posledice biti veoma drastične. Sve je to odavno isprogramirano, ogoljeni ste i vi i Abazović. Sad ide treća faza saniranja štete nakon identifikacije svih činioca.

  1. Luka komentariše

   Vaseljenska Patrijarh je jeretik tako da ništa dobro neće donijeti Pravoslavlju.

   1. jeretikiln komentariše

    Bez Vaseljenskog P. nema ni Pravoslavlja.

  2. Srdjan Loncar komentariše

   „Odeion“,

   Zasto se zamlacujes sa SPC, Rimo-katolichkom, Islamskom Verskom Zajednicom, Jevrejskom Verskom Zajednicom? Ti nemash nikakve veze sa tim? Za nas Srbe-Crnogorce to je deo nasheg bica, nase 1000 god tradicije, istorije, kulture. Vaseljenska, Ukrajinska, Makedonska, Grcka…Crkva, opet nemaju veze sa nama. Shta ce ti te NEPOTREBNE gluposti, trachevi.
   .
   .
   .
   Sto se tiche Abazovica, on je bio gotov od samog pocetka. Mozes li da verujes, on SE UDRUZIO SA UCENJENIM MILOM U PASIVNU KOALICIJU. Sad kad ga Ucenjeni Milo shutne on trci ka Demokratama, koje je on shutnuo pre nekoliko meseci!!! Pre svega, bez obzira shta da radish, recimo da si hirurg ili portir ili varioc – PRE SVEGA MORASH DA SI CHOVEK, da bi te ljudi respektovali kao choveka.
   .
   .
   .
   Kako moze iko da ga respektuje, kad se udruzio da pravi vladu sa UCENJENIM MILOM, kome je zajedno sa ostalima uzvikivao MILO LOPOVE!! A vlada na EU putu TREBA DA GONI PORODICU DJUKANOVIC & Co./Hobotnicu!!!! Kako je to moguce? Pa to su nezamislive stvari. Za Abaza, to je kao da popije kafu. Ja ne bih smeo da mu poverim da mi chuva decu na par sati (placen „babysitting“). Kako onda on moze da rukovodi vladom CG?

   Pazi njegov odnos sa njegovim KLJUCHNIM MINISTRIMA – MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA I MINISTAR ODBRANE!!! Pa on im je kobajagi SHEF!!!!! On ih je postavio u fotelju!!!! Konjevic se zali SDT na Abaza, svog kobajagi shefa!!!!

   Naravno da bi taj „urnebes“ (riot) razumeo, Abaz se nije pitao kako da sastavi vladu, ambasade su komandovale.

 2. Luka komentariše

  Vaseljenski Patrijarh je jeretik tako da ništa dobro neće donijeti Pravoslavlju.

 3. Vesna komentariše

  Očekivala sam da duhovnik Porfirijevog ranga razumije da ovim ugovorom podvaja dušu i tijelo crnogorskog bića. Od Abazovića, uz sve uvažavanje nekih dobrih namjera, ovu vrstu razmišljanja nijesam ni očekivala.

 4. Vesna komentariše

  Zemlja Srbija nikako da shvati da njeno srce nije Crna Gora nego Kosovo. Crna Gora je sestra koja voli, možda i previše, ali ima prava na svoj život.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.