Klikovac (SNP): Zeti ne treba nova ekološka bomba

0

Opštinski odbor SNP Zeta u potpunosti podržava više nego opravdano protivljenje mještana Botuna izgradnji kolektora na tom području. Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Botunu samo bi dodatno devastirala životnu sredinu, čime bi se trajno degradirao kvalitet života mještana Botuna, odnosno postao bi nepodnošljiv, saopštio je predsjednik Asocijacije mladih SNP Zeta, Danilo Klikovac.

„Mještani Botuna ne bore se protiv bilo koga, već se bore za svoj goli opstanak i prava svog sela, čiji je dalji opstanak doveden na samu ivicu, jer je, zbog dosadašnjih zagađivača, selo napustilo skoro 30 domaćinstava, a istovremeno je smanjena vrijednost nekretnina i zabranjeno bavljenje poljoprivredom. Jedino što je povećano u Botunu jesu razna obolijevanja i smrtnost. Zato se glas Botunjana mora uvažiti, a oni su jednoglasno poručili da ne žele još jednu ekološku bombu u svom naselju“, kazao je on.

Klikovac dalje navodi da Zeta, kao poljoprivredna baza Crne Gore koja je hranila i hrani veliki dio zemlje, zaslužuje da se prema njoj pokaže odgovoran odnos i spriječi svaka dalja ekološka kontaminacija tog područja.

„Uvažavajući činjenicu da je Crna Gora Ustavom definisana i kao ekološka država, SNP Zete se zalaže da se kroz širok dijalog dođe do održivog rješenja, koje će, prije svega, biti u korist mještana Botuna i čitave Zete. Svako jednostrano nametanje rješenja, odnosno eventualno ignorisanje Botunjana i interesa Zete nikome ne može donijeti ništa dobro. SNP Zete i dalje će dosledno biti na braniku osnovnih prava mještana Botuna i čitave Zete, jer ne želimo još jednu ekološku devastaciju tog područja“, zaključio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.