Kavarić: Spajićeva Vlada ne djeluje jedinstveno u vođenju unutrašnje bezbjednosne politike

0

Vlada Crna Gore ne djeluje jedinstveno u vođenju unutrašnje bezbjednosne politike i to je loše za građane, jer je to snažan impuls mafiji da nastave svoje kriminalne aktivnosti, ocijenio je advokat Dalibor Kavarić trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, a i brojne turbulencije u bezbjednosnom sektoru.

“Odnosi Demokrata i PES-a nisu harmonični. Nije prvi put da muzičari dolaze na pozicije agenata i da ministri zdravlja budu sportisti. Ta se praksa nastavila iz doba DPS-a. Samo je DPS to znao da uobliči”, kazao je Kavarić u emisiji “Klub A plus”.

Već nekoliko dana u žiži javnosti je izjava bivšeg premijera Dritana Abazovića, koji je tokom gostovanja na A plus televiziji, kazao da ujak premijera Milojka Spajića kadrira u Vladi.

Govoreći o bezbjednosnom sektoru i izboru direktora policije, Kavarić je kazao da se šalje loš utisak da stvari ne funkcionišu harmonično.

“To je najvažniji sektor, odmah nakon finansijskog”, dodao je Kavarić.

Na to je novinarka Vijesti Jelena Jovanović prokomentarisala “da ne mogu postaviti novog direktora policije, jer ujak traži lojalnog za tu poziciju”.

Kavarić je na to ironično prokomentarisao “da možda treba da interveniše tetka”.

“Možda bude više sreće”, kazao je on.

Prema njegovim riječima, DPS nije pravio javne skadale “da se kadrira po kafanama i restoranima i da se obećavaju funkcije ljudima koji nemaju stručne kvalifikacije”

“U Crnoj Gori je sve dovedeno do nivoa banalnosti i potcjenjivanja  državnih funkcija i izvršne vlasti”, zaključio je Kavarić.

(A Plus)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.