Karlson: Amerikom upravljaju ludaci, svrha NATO-a je obuzdavanje Rusije

0

Američki novinar Taker Karlson koji je intervjuisao ruskog predsjednika Vladimira Putina, izjavio je da Sjedinjenim Američkim Državom upravljaju „ludaci“, dodavši da zvaničnici Stejt departmenta lažu o tome da je Rusija ekspanzionistička sila.

-Sjedinjene Države ne vole Rusiju, američka vlada ne voli Rusiju. Kao i mnogi Rusi, Putin je očekivao da će kraj Hladnog rata biti neka vrsta poziva Rusiji da postane dio Evrope jer je to evropska zemlja čija je polovina u Aziji. Međutim, ima mnogo toga evropskog u vezi sa njom. Ako dođete u Moskvu, to je veoma evropski grad. A Zapad je odbacio Rusiju – rekao je Karlson na video-snimku objavljenom nakon intervjua sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Prema njegovim riječima Zapad je bio odlučan u nameri da ne ulazi u savet sa Rusijom.

-To je očigledno. To je, pretpostavljam, cijela poenta NATO-a – da obuzda Rusiju. Putin je povrijeđen i veoma uznemiren zbog toga. Oči su mu se caklile dok smo razgovarali o tome – istakao je američki voditelj.

On je dodao da je Putin „pametan“, ali je naglasio da ruski predsednik „nije baš dobar u objašnjavanju sebe“ jer, kako kaže, „očigledno provodi mnogo vremena u svijetu u kojem ne mora da se objašnjava“.

Karlson je naveo da Rusija nije ekspanzionistička sila, uprkos tome što je takvom predstavljaju „svi lažovi i ideolozi koji vode Stejt department“.

– Morate biti idiot da biste to mislili. Rusija je prevelika. To je najveća kopnena masa na svijetu – rekao je novinar, upitavši zašto bi Moskva željela da napadne Poljsku.

On je naveo da „nema dokaza za to“, dodavši da „ma kakve bile Putinove greške, Rusija nije ekspanzionistička sila“.

Karlson je rekao da je za njega bilo „upadljivo“ to što je Putin tokom intervjua „bio spreman da prizna da želi mirovni sporazum u Ukrajini“.

Prema njegovim rečima, Vašington želi „slabo rukovodstvo u Rusiji“.

-Kako je to dobro za Sjedinjene Države, da zemlja sa najvećim nuklearnim arsenalom na svijetu ima slabu vladu? Samo ćete pustiti nuklearne zalihe da slobodno plutaju i nadati se da će se najbolja stvar desiti? Vi ste ludak ako to želite. A nama upravljaju ludaci – predsjednik Bajden i otrovni moron Viktorija Nuland – rekao je Karlson.

(Tanjug)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.