Kaluđerović: SNP neće podržati inicijativu o opštini Zeta, ne kalkulišemo sa interesima Zećana!

2

Povodom sjednice Skupštine Crne Gore, na kojoj je jedna od tačaka dnevnog reda pitanje osamostaljenja Opštine Zeta, održan je sastanak predstavnika Socijalističke narodne partije Crne Gore i Odbora “Za spas Zete”.

Poslanici SNP-a u Skupštini Crne Gore neće podržati ovakvu inicijativu o samostalnosti Zete.

U ime SNP-a, sastanku su prisustvovali poslanik Bogdan Božović, predsjednica Opštinskog odbora SNP Golubovci Slađana Kaluđerović, član Glavnog odbora Slavko Vukčević i sekretar Izvršnog odbora Opštinskog odbora SNP Golubovci Veljko Pešukić.

“Izražavam zadovoljstvo održanim sastankom, na kojem su na konstruktivan način razmijenjena mišljenja o statusu Opštine Zeta, njenom teritorijalnom razgraničenju i interesima građana Zete.  Konstatovali smo da Odbor kuca na otvorena vrata SNP-a, posebno imajući u vidu ono što je, u suštini, povod sastanka”, kazala je Slađana Kaluđerović.

Ona je istakla da se SNP zalaže za samostalnu opštinu Zeta od početka svog političkog djelovanja i od tog cilja ne odustaje.

“SNP je uvijek prisutna tamo gdje se razgovara o interesima Zete i Zećana, pa je tako cjelokupno rukovodstvo zetskog SNP-a, uključujući i moju malenkost, prisustvovalo Zboru građana, na kojem je izražena rezerva po pitanju osamostaljenja u ovom trenutku, što smo uzeli u obzir prilikom donošenja narednih odluka”, kazala je Kaluđerović.

SNP je, podsjeća, povukla potpis sa Inicijative o samostalnosti Zete upravo zbog navedene dileme jednog dijela građana Zete, koja je dominantno uzrokovana racionalnim razlozima, ali ima i primjese sebičnih političkih interesa pojedinaca.

“Takođe, insistiramo na tome da je izrada nove ili dorada postojeće studije održivosti od presudne važnosti za državne institucije, kada je u pitanju donošenje ovako krupne odluke. Ministri iz redova SNP-a su, nakon povlačenja našeg potpisa i podnošenja nove inicijative, na sjednici Vlade glasali protiv. SNP nije potpisinica amandmana čiji je glavni inicijator DPS, a koji su politikantski i mešetarski pokušavale da nam podvale pojedine političke partije. Poslanici SNP-a u Skupštini Crne Gore neće podržati ovakvu inicijativu o samostalnosti Zete”, poručuje Kaluđerović.

Kako je istakla, SNP nikada nije kalkulisao interesima Zete, niti će, po cijenu bilo kakvih trenutnih krupnih državnih odluka, kao što to rade neki drugi.

“Građani Zete su oni koji treba da odluče o sudbini svoje opštine i budući da, u ovom momentu, postoji rezerva u dijelu redosleda određenih koraka, SNP će to podržati. I upravo podržava”, navodi Kaluđerović.

2 Comments
  1. Bljak komentariše

    Kako lupeta ova. Nista vas iz SNP ne moze oprati. Pored toga sto ste pokazali neznanje sad pokusavate da se izvadite trazeci neke izgovore. Prvo bili ste clan komisije koja je pratila izradu Studije, a onda i izglasali jednoglasno na sjednici SO Golubovci. Predali ste inicijativu zajedno sa dps i ura pa kad ste vidjeli da ste zasrali onda navodno povukli. Jedini politicki mesetari ste vi.

  2. Iju li te muve komentariše

    Dome, jesi lji ćela sestru njunjavu da ubacis za direktora Agenije te se sad šnjom sprdaju tamo. A dome?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.