Kaluđerović iznijela dokaze da je cilj rezolucije svaljivanje kolektivne krivice na Srbe i ratna odšteta koju bi plaćali svi građani Srbije! (VIDEO)

0

Poslanica Socijalističke narodne partije u Skupštini Crne Gore Slađana Kaluđerović iznijela je sinoć u emisiji „Argumenti“ na Radio televiziji Crne Gore, konkretne dokaze da je cilj rezolucije o Srebrenici svaljivanje kolektivne krivice na srpski narod i ratna odšteta koju bi plaćali svi građani Srbije.

Ona je pročitala izjave ministra spoljnih poslova BiH Elmedina Konakovića koji je nedavno potvrdio da će Sarajevo insistirati na isplati ratne odštete od Srbije i najavio svaku dalju diplomatsku aktivnost protiv Beograda. „Mi ćemo na sve načine tražiti i nadoknadu ratne štete i obnovu revizije presude protiv Srbije jer zaista ovakav Vučić i ovakva Srbija od nas ne zaslužuju ni trunku poštovanja“, rekao je Konaković.

Kaluđerović je podsjetila javnost i na izjavu dekana Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. Naime, dekan sarajevskog FPN-a Sead Turčalo izjavio je „da bi usvajanje rezolucije imalo za posledicu moralnu odgovornost cijele srpske nacije i krivično-pravnu političkog sistema Republike Srpske i Srbije“, čime se jasno otkrivaju namjere i očekivanja iz Bosne i Hercegovine povodom Rezolucije o Srebrenici, a o čemu veliki broj crnogorskih medija već sedmicama ćuti.

KALUĐEROVIĆ: DPS želi da iskoristi situaciju, da se vrate u igru!
JANOVIĆ: Želimo vanredne izbore!

Pored Kaluđerović, gosti emisije bili su predstavnici Demokratske partije socijalista i Pokreta Evropa sad. U polemici između poslanice SNP i poslanika DPS, Kaluđerović je kazala da DPS želi da se vrati u igru korišćenjem aktuelne situacije i da im je to jedini cilj. Oni, kako je rekla, žele da postanu prihvatljivi PES-u, na šta je Nikola Janović kazao da DPS želi vanredne parlamentarne izbore, jer je, kako je rekao, jasno da postoji nesaglasje unutar parlamentarne većine.

Dio crnogorske javnosti i dalje ćuti o kontroverznim izjavama koje stižu iz Bosne i Hercegovine, a u kojima se jasno očitava namjera vezana za ratnu odštetu i svaljivanje kolektivne krivice na Srbe. Neki crnogorski mediji nisu čak ni prenijeli pomenute najnovije izjave na ovu temu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.