Južna Koreja duboko zabrinuta zbog posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Sjevernoj Koreji

0

Južna Koreja saopštila je danas da je duboko zabrinuta zbog posjete ruskog predsjednika Vladimira Putina Severnoj Koreji i zamolila je Kinu da bude konstruktivna u naporima za uspostavljanje stabilnosti na Korejskom poluostrvu.

Kako je južnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova navelo u saopštenju, pojačana vojna saradnja Moskve i Pjongjanga nije u interesu Pekinga.

Navodi se da je Južna Koreja prenijela svoj stav Kini tokom razgovora u kojima su učestvovali prvi zamjenik južnokorejskog ministra spoljnih poslova Kim Hong-kjun i zamenik ministra spoljnih poslova Kine Sun Vejdong u Seulu u utorak, prenijela je južnokorejska agencija Jonhap.

– Izrazili smo duboku zabrinutost zbog posjete ruskog predsjednika Putina Sjevernoj Koreji koja dolazi u trenutku kada je Pjongjang eskalirao tenzije na Korejskom poluostrvu nizom provokacija – navodi se u saopštenju ministarstva.

Putin, koji je danas u prvoj posjeti Sjevernoj Koreji posle 24 godine, razgovara sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom o unapređenju bilateralne saradnje.

Putinova posjeta Sjevernoj Koreji dolazi usred pojačanih tenzija na Korejskom poluostrvu, navodi južnokorejska agencija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.