Još jedno unapređenje: Demokratama i Krapoviću ne smeta kadar DPS-a i Milove tajne policije!

0

Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici donijela Rješenje o određivanju Janka Lakovića za vršioca dužnosti generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane.

Laković je za vrijeme DPS-ovog režima pokrivao odgovorne pozicije u bezbjednosnom sektoru, tako da njegovo unapređivanje od strane aktelne vlade predstavlja iznenađenje. Međutim, Laković nije jedini provjereni DPS-ov „vojnik“ kojeg sve vlade posle 30. avgusta 2020. unapriejdile u obavještajnim službama.

On je dugogodišnji službenik Agencije za nacionalnu bezbjednost u kojoj radio punih 20 godina do 2019. godine.

U početku je radio kao operativac ANB-a na Cetinju. Nedugo po dolasku Igora Lukšića na mjesto predsjednika Vlade, kada se na čelu ANB-a nalazio Vladan Joković, postavljen je za šefa ispostave Agencije u Nikšiću.

Nakon odlaska iz ANB-a, pa sve do maja 2022. kada preuzima Obavještajno-bezbjednosni direktorat u Ministarstvu odbrane, Laković je radio kao šef obezbjeđenja u kompaniji „Novi Volvox“. Prema javno dostupnim podacima, u njegovoj biografiji stoji da je završio Fakultet bezbjednosti u Beogradu.

Laković je u fotelju direktora tajne vojne službe stupio 20. maja 2022. godine. Po isteku tog mandata novi mu je dodijeljen u novembru iste godine da bi, na 51. sjednici Abazovićeve Vlade, koja je tada bila u tehničkom mandatu, 4. maja 2023. bilo urađeno isto. Novi šestomjesečni mandat, četvrti za redom, povjeren mu je, takođe od strane odlazeće Vlade Dritana Abazovića, 25. oktobra prošle godine.

Treba istaći da je Lakovića za vršioca dužnosti generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane predložio ministar Dragan Krapović.

Na osnovu člana 33 Zakona o vojno-obavještajnim i bezbjednosnim poslovima, direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata, na predlog ministra odbrane, uz prethodno pribavljeno mišljenje nadležnog radnog tijela Skupštine, postavlja i razrješava Vlada.

On je, po istom tom članu zakona, za svoj rad odgovoran direktno ministru odbrane.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.