Mladen Mikijelj

Jerusalimski patrijarh Teofil III: Kosovo i Metohija su srpski Jerusalim, jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo lažne države u Savjet Evrope

0

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin obavio je danas telefonski razgovor sa Njegovom Svetošću patrijarhom jerusalimskim Teofilom III u kome je patrijarh jerusalimski poručio da su Kosovo i Metohija neotuđivi dio Srbije i srpski Jerusalim i da jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo Kosova u Savet Evrope, te da je jerusalimska patrijaršija nezavisna, da ima svoje stavove i poglede.

Njegova Svetost patrijarh jerusalimski Teofil III istakao je prilikom razgovora sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom da jerusalimska patrijaršija čvrsto podržava teritorijalni integritet Srbije. Patrijarh jerusalimski Teofil III je posebno naglasio da jerusalimska patrijaršija ne podržava članstvo lažne države Kosovo u Savjet Evrope.

Patrijarh jerusalimski zamolio je potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji prenese puno pozdrava uz konstataciju da su Kosovo i Metohija srce Srbije i srpski Jerusalim. On je uputio pozdrave srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću, uz želje za dalji napredak Srbije.

Patrijarh jerusalimski Teofil III istakao je da su srpski i grčki narod, bratski, pravoslavni narodi i da snagu srpskog i grčkog prijateljstva niko i ništa ne može uništiti.

Sa druge strane, Vulin je istakaoda Srbija visoko cijeni stav uvaženog patrijarha jerusalimskog da su Kosovo i Metohija neotuđivi dio Srbije. Potpredsednik Vlade Republike Srbije izrazio je ličnu zahvalnost Njegovoj Svetosti za iskazanu hrabrost i čvrstu doslednost.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.