Jakov Milatović – u diplomatskoj posjeti ili na promociji autokefalnosti „Crkve Crne Gore”?

0

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, tokom zvanične posjete Kipru, sastao se i sa arhiepiskopom Kiparske pravoslavne Crkve, g. Georgijem. I dok je crnogorski predsjednik istakao jačanje dijaloga i bolje razumijevanje među narodima kao ključne preduslove za izgradnju trajnog mira, kiparski arhipepiskop je poslao zabrinjavajuće poruke kojima, između ostalog, sugeriše kako su samostalnost i autokefalija „Crkve Crne Gore” preduslov za bolju saradnju dvije zemlje:

„Crkva Crne Gore još uvijek nije autokefalna ali mislim da je naš suživot isti kao i među drugim pravoslavcima. Kada uz Božju pomoć postane autokefalna tada će među nama da se razviju bolji i sadržajniji odnosi” – istakao je, između ostalog, episkop Georgije.

Ostaje nepoznato zbog čega Jakov Milatović, imajući u vidu kompleksnost crkvenog pitanja u Crnoj Gori (zbog koga je došlo do velikih demokratskih promjena u našoj zemlji) i kao predsjednik svih građana i kao deklarisani vjernik Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske Pravoslavne Crkve nije reagovao na krajnje problematične poruke kiparskog arhiepiskopa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.