Izetbegović: Broj muslimana je udvostručen, a mogućnosti su im 100 puta veće! (VIDEO)

0

Lider SDA Bakir Izetbegović Evropi šalje poruku „broj muslimana je udvostručen, a mogućnosti ustostručene“, dok sarajevski političari tvrde kako su za evropski put BiH.

Nema reda dok se haos ne savlada. Muslimanski svijet se nalazi u haosu. Nije to nikakva nova vijest, koja bi mogla probuditi interesovanje šire javnosti. Muslimani zaslužuju mir. Put ka tome je trnovit.“ – kaže Izetbegović.

Ističe i da je Evropa imala stogodišnji rat, te da je proizvela nacizam, staljinizam, fašizam, jednu perverznu stvar – inkviziciju.

„Oni su izmislili sprave za mučenje. I EU je nastala na kontroli dva resursa, uglja i čelika. Iz toga je krenula EU, kako bi se sačuvao mir. Islamski svijet je kroz zadnjih 40, 50 godina prešao 500 godina historije. Muslimani su se udvostručili brojčano, a njihove mogućnosti su se ustostručile. Zbog toga je taj disabalans izazvao konflikte, revolucije i ratove. Nadam se da će muslimani desetorostruko brže proći kroz to“ – kazao je Izetbegović.

U intervjuu spominje i revoluciju „Arapsko proljeće“, gdje kaže da je „donijela promjenu režima, ali da sa današnjeg aspekta gledišta, nije se ništa značajnije promijenilo“.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.