Mladen Mikijelj

Izborni kleptomani iz DPS-a opet u akciji: Radnica opštine Nikšić i članica DPS-a Marija Stojković upisuje građane Nikšića u birački spisak u Šavniku!

8

Višedecenijski izborni kleptomani iz DPS-a su opet pribjegli staroj taktici pred lokalne izbore 23. oktobra. Naime, ogroman broj lica je promijenio prebivalište iz Nikšića u opštinu Šavnik, kako bi pojačali biračko tijelo DPS-a u toj opštini. Broj podnesenih zahtjeva za promjenu prebivališta u opštini Šavnik iz drugih opština, a najviše iz Nikšića, povećava se iz dana u dan, a samo u poslednjoj nedjelji septembra podnesena su čak 124 zahtjeva!

BORBA je došla do saznanja iz svojih izvora da je operativni vođa te operacije radnica opštine Nikšić Marija Stojković, inače članica DPS-a i dugogodišnji organizator kupovine ličnih karata pred izbore za tu stranku, koja je kako saznajemo i sama promjenila prebivalište iz Nikšića u Šavnik. Ovakav izborni inženjering i kriminal je trebalo da bude stvar prošlosti, posebno nakon političkog sloma DPS-a u avgustu 2020. godine, ali smo svjedoci da marifetluci starog režima i dalje traju, i to nesmetano.

Prije šest dana ministar unutrašnjih poslova Adžić je rekao da je postojanje povećanog broja zahtjeva uočeno nakon što je Direktorat za upravne poslove, državljanstvo i strance izvršio analizu prijava promjene prebivališta.

“Upoređujući stanje sa prethodnom ili drugim godinama, u kojima nije bilo održavanja lokalnih izbora, uočava se drastičan porast, naročito u opštini Šavnik, što upućuje na sumnju da se vrše izborne zloupotrebe”, naveo je Adžić. On je istakao i da Odjeljenje bezbjednosti Nikšić i Osnovno državno tužilaštvo već preduzimaju mjere i radnje po prijavi građana Šavnika, a koja se tiče sumnji na zloupotrebu prava na prijavu prebivališta. Međutim, do danas nije podnešena nijedna krivična prijava. Kako je rekao Adžić, u Šavniku je od aprila izvršeno ukupno 375 promjena prebivališta na osnovu koje su upisane osobe stekle biračko pravo dok je za isti period prošle godine izvršena ukupno 31 promjena prebivališta. On je poručio da će zbog navedenog Ministarstvo unutrašnjih poslova vršiti pojačanu kontrolu u cilju sprečavanja bilo kakve izborne zloupotrebe.

“U Krivičnom zakonu jasno je propisana kazna za one koji navode na ovjeravanje neistinitog sadržaja, u trajanju od tri mjeseca do pet godina”, naveo je Adžić.

BORBA poziva nadležne organe da hitno ispitaju Mariju Stojković, ali i lokalnu samoupravu u Nikšiću da pokrene disciplinski postupak protiv svoje radnice, koja sigurno nije ispunila svoju zakonsku obavezu i poslodavca obavjestila o promjeni adrese. Ogromna većina građana se 30. avgusta 2020. godine izborila za slobodu i demokratiju, pa najmanje što očekuje jeste odlučna borba protiv višedecenijskih izbornih zloupotreba DPS-a.

8 Comments
 1. Sebastijan komentariše

  Jeli uhapšena ?

 2. Mima komentariše

  Ovu treba za ministra trgovine ali prvo da odobri SO opstine Šavnik jer ona je samo uposlenica u Drobnjaka. Služi tamo trenutno.

 3. Abvg komentariše

  I treba to da radi, kad ova stoka od naroda to dozvoljava. Sve smo ovo zaslužili. Kad tamo neka lešinarka to može zašto da ne. Samo naprijed. Narode stoko jedna

 4. Komita komentariše

  Ogromna većina? Nije nego prilično tanka većina, a znate vi to dobro. No se polako spremajte, ove godine je dogodine kad se mora ići u Prizren, da oslobađate Kosovo*… Imate autobus Barileva, svaki dan iz Ulcinja preko Bara i PG, pravo za Prizren* vozi … ahhhahahaaa

 5. E viva komentariše

  A sto ovi osvjezivaci placu, koliko ste ih vi 2020 doveli u NK ..jebo vas Mandic onaj Vucicev potrcko a moze i procerani Bozovic iz Milocana…

  1. Felacio MNE komentariše

   Tikvane,
   E viva Montenegro je bio povik talijanskih vojnika kada su montenegrinke naučili felacio.
   Oduči se od toga pušačkoga klicanja,žabaru.

 6. Q komentariše

  Ne bi DPS-u neko iz DF-a sjedio u opštini da su oni vlast u Nikšiću.

 7. xxy komentariše

  Culi da se otvara Porto Komarnica u Savniku pa se naselljavaju, vracaju se sa Primorja ,Podgorice ,Niksica u rodni zavicaj a u medjuvremenu glasaju i tamo odakle se vracaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.