Ivanović razgovarao sa ministrom za vakuf i islamska pitanja Katara

0

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa ministrom za vakuf i islamska pitanja Države Katar Ganemom bin Šahin bin Ganem Al Ganimom, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

„Sagovornici su ocijenili da postoji obostrana zainteresovanost za unaprjeđenje bilateralnih odnosa, te da je današnja posjeta Crnoj Gori prilika za definisanje koraka u cilju daljeg intenziviranja dijaloga u oblastima od zajedničkog interesa“, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno,  Ivanović je upoznao sagovornika sa ključnim vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore, naglasivši posvećenost jačanju bilateralnih veza i snaženju prisustva na multilateralnom planu.

Istakao je da posebno cijenimo katarske inicijative usmjerene na razvoj i realizaciju turističkih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori, koji bi doprinijeli afirmaciji naše zemlje kao atraktivne destinacije za investiciona ulaganja na bliskoistočnom tržištu.

Al Ghanim je kazao da su u fokusu njihovog interesovanja upravo oblasti turizma, obrazovanja, zdravlja i kulture, koje su ujedno i temelj za sveukupni razvoj, sigurnost i snažnije prisustvo na međunarodnom planu.

„Kazao da postoji interes da se saradnja sa Crnom Gorom intenzivira, istakavši da važnu sponu u odnosima predstavlja i Islamska zajednica Crne Gore, sa kojom uspješno sarađuju“, navodi se u saopštenju.

Ivanović je ocijenio da je saradnja državnih institucija sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori veoma dobra i konstruktivna, te ukazao na multietnički i multivjerski karakter crnogorskog društva i posvećenost očuvanju i razvoju odnosa sa svim vjerskim zajednicama. Sagovornici su razmijenili mišljenja i aktuelnim globalnim kretanjima i istakli neophodnost zajedničkog doprinosa svih aktera uspostavljanju trajnog mira na Bliskom istoku.

Takođe, saopšteno je da je bilo riječi i o veoma dobroj saradnji Crne Gore i Katara na multilateralnom planu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.