Ivanović: Milatović će se u narednih par dana izjasniti o predloženim ambasadorima, Brđanin nema podršku premijera i ministara

0

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović kazao je na konferenciji za medije da je stekao utisak da će predsjednik države Jakov Milatović narednih dana iznijeti pozitivan stav o predloženim ambasadorima.

„Imali smo konsultacije na nivou predsjednik, premijer i ministar vanjskih poslova. Došli smo sa određenim brojem predloga koji imaju punu podršku premijera i Vlade. Razgvor je bio konstruktivan“, kaže Ivanović.

Dodaje da je Milatović zamolio za kraće vrijeme da se upozna sa biografijama kandidata.

„Pretpostavljamo da će se to završiti za nekoliko dana ali moj utisak je da će taj stav biti pozitivan“, naveo je Ivanović.

Komentarišući smjenu direktora UP Zorana Brđanina, kaže da je premijer Milojko Spajić jasno naveo da Brđanin nema podršku premijera i ministara.

„Njegova smjena je bila jednoglasna i posljedica je nedostatka povjerenja u njega. Mi se o svim pitanjima ključnim za evropske integracije konsultujemo sa EK, ali kako se radi o slučaju koji je u nadležnosti ministra unutrašnjih poslova, mislim da ćete od njega detaljno dobiti odgovore“, kazao je Ivanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.