Ivan Jovović imenovan za direktora Radio Bara

0

Savjet LJE “Radio Bar” d.o.o. imenovao je mr Ivana Jovovića za direktora. Dosadašnjoj direktorici Radio Bara Vesni Šoškić ističe drugi mandat koji je obavljala u protekle četiri godine, od 12.februara 2020. godine, piše Primorski.me.

Na javni konkurs za direktora Radio Bara prijavila su se dva kandidata: Ivan Jovović i Željko Milović. Portal BARinfo je objavio da je na 41. sjednici, Savjet LJE “Radio Bar” d.o.o. imenovao mr Ivana Jovovića za novog direktora na mandatni period od četiri godine. Međutim, bez obrazloženja i biografije novog direktora.

Mr Ivan Jovović je rođen 1977. godine u Baru. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici 2001. godine, a magistarski rad odbranio na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu 2010. godine. Od 2013. godine bio je direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Crne Gore. Imenovan je 2014. godine za člana međudržavne Mješovite komisije Vlade Crne Gore i Svete Stolice. Obavljao od 2018. godine funkciju pomoćnika direktora Uprave za dijasporu. Bio je član vladinog Savjeta za saradnju sa iseljenicima. Od 2022. godine je na poziciji načelnika za viznu politiku, prelete i tranzit u Ministarstvu vanjskih poslova. Vanredni je član DANU i član Crnogorskog PEN centra. Jovović je predsjednik Matice crnogorske.

Željko Milović zaposlen je u Radio Baru 27 godina. Novinar i publicista, urednik portala BARinfo 16 godina, a prethodno urednik Barskih novina, bARS-a, Novih Barskih novina oko 10 godina, autor 23 knjige, među kojima su 13 Monografija od kojih 12 o Baru.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.