Međunarodni karneval u Tivtu za dane vikenda

0

Četvrti Međunarodni karneval Tivat biće održan ovog vikenda u subotu i nedjelju 8. i 9. juna, najavljuju organizatori. Međunarodna karnevalska povorka kreće u subotu 8.juna sa početkom u 20 sati ulicama grada a nastavlja se perfomansom karnevalskih grupa na gradskoj rivi Pine uz Brasil samba show i koncert Peđe Jovanovića.

Goran Božović direktor Centra za kulturu Tivat i menadžer karnevala istakao je da će u karnevalskoj povorci biti oko 500 učesnika iz 10 zemalja.

„Imaćemo grupu iz Brazila, Italije, četiri grupe iz Njemačke kao i  grupe iz svih zemalja bivše Jugoslavije. Iz Crne Gore učešće će uzeti grupe iz  Kotora , Herceg Novog , Budve i Tuzi. Kada je riječ o grupama iz Tivta pored NVU Maškarada učešće će uzeti i grupa Harlekin iz Donje Lastve a tradicionalni učesnik karnevala je Glazbeno prosvjetno društvo i mažoretke Tivat“, kazao je Božović.

U nedjelju 9. juna od 17 sati biće organizovana Maškarana regatta dok je od 19.00h planirana dječija karnevalska povorka ulicama  grada nakon čega će uslijediti perfomans izabranih grupnih maski.

„U dječijoj karnevlskoj povorci biće preko 600 djece iz škola i vrtića iz Tivta i gradova okruženja“, rekao je Božović.

On je istakao da se karneval s namjerom organizuje u periodu predsezone kao uvertira u turističku sezonu i događaj je koji u ovom periodu okuplja veliki broj posjetilaca.

A da je Međunarodni karneval pravi odabir za ulazak u glavnu turističku sezonu smatra i direktorica TO Tivat Nina Lakičević.

“Drago mi je što će vikend pred nama biti obojen zvucima muzike, performansima karnevalskih trupa i energijom koja je karakteristična za ovaj grad i na taj način biti i prava uvertira u turističku sezonu. Sigurna sam da će sadržajem i kvalitetom ovogodišnja manifestacija možda i prevazići prošlogodišnju kojom smo svima mogli da se pohvalimo“, istakla je Lakičević.

Andrija Petković potpredsjednik Opštine Tivat podsjetio je da je opština podržala ovu manifestaciju sa 25 000 eura ali da je riječ o ulaganju koje se višestruko vraća gradu.

“I kroz popunjenost turističkih kapaciteta i kroz marketing koji NVO Maškarada šalje u svijet. Imao sam nedavno nekoliko međunarodnih susreta i u regionu i šire i na svima njima je pominjan karneval što je još jedan dokaz da ulažemo u nešto o čemu se govori i za šta se čuje van granica Crne Gore” poručio je Petković.

Ove godine novost je održavanje Maškarane regatte kod rive Pine u kojoj će,kaže Nikola Golubović iz JK Delfin, učešće uzeti oko 40 najmlađih jedriličara kluba iz klase optimist.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.